Seçmeni okuyan kazanır

  • 20.12.2018 00:00

 AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı diğer tüm partilerdeki benzer birimlerden farklıdır. AR-GE Başkanlığı AK Parti’nin adeta beynidir: Sessiz ve derinden çalışır, büyük bir hassasiyetle havayı koklar, toplumu izler, dünyayı takip eder. Elde ettiği verilere dayanarak strateji üretir, politika üretir. AK Parti’yi her seçimde zirveye taşıyan, AR-GE Başkanlığının seçmeni doğru okuması, seçmeni okumak için yaptığı her türlü etkiden uzak araştırma ve analizleridir. AK Parti’nin AR-GE Başkanlığı, partinin ve Genel Başkanın doğru bilgilendirilmesini sağladığı kadar, yanıltılmasını da engelleyen birimdir.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti AR-GE Başkanlığı daha da dinamizm kazandı. Genç Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kendisi gibi genç bir ekiple, siyasetin bu en zor zamanlarında sorunları objektif şekilde tespit edip çözüm bulma mücadelesi veriyor.

31 Mart Yerel Seçimleri için siyaset sahası ısınırken, AR-GE Başkanlığı da teşkilatların iletişim gücünün artırılması için bir çalışma başlattı. Sayın Dağ’ın ricasıyla Doğu illerimizde teşkilatla buluşma görevini seve seve üstlendik. Sırt çantamızı hazırlayıp Anadolu yollarına revan olduk. İlk durağımız da Malatya oldu.

Malatya toparlanıyor

Malatya AK Parti’nin en önemli kalelerinden biri. 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yüzde 62 oy oranıyla seçildi. Malatya’da AK Parti, 7 Haziran 2015’de yüzde 58; 1 Kasım 2015’de yüzde 67 oy aldı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a yüzde 70 destek veren Malatya, 2017 halkoylamasında yine yüzde 70 “evet” derken, 24 Haziran’da da Erdoğan’a yüzde 69 oranında oy verdi.

24 Haziran Genel Seçimlerinde Malatya’da ortaya çıkan sonuç son derece dikkat çekiciydi. Genelde yüzde 60-70 bandında gidip gelen AK Parti’nin oy oranı, son seçimde yüzde 54’e geriledi. Her seçimde AK Parti’den 5 adayı Meclis’e gönderen Malatya, 24 Haziran’da sayıyı 4’e düşürdü.

Malatya’nın verdiği mesaj, hem Ankara’da Genel Merkez’de, hem de Malatya içinde enine boyuna sorgulandı. Gerekli adımlar da hızla atıldı. İhsan Koca’nın Malatya İl Başkanlığına getirilmesi şehirde heyecan ve umudu artırdı. Yeşilyurt Belediye Başkanı iken Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Hacı Uğur Polat da Malatya’da başarılı işlere imza attı. 31 Mart seçimleri için Malatya Büyükşehir’e aday gösterilen Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya’daki değişim ve dinamizmin en somut işareti oldu.

İl Başkanı İhsan Koca, “Malatya’da yüzde 70’i çok rahat yeniden yakalarız; hatta aşarız” diyor.

AK Parti teşkilatında da İl Başkanı’yla aynı hissiyat var. Malatya Teşkilatı, 24 Haziran’da Malatya’dan verilen mesajın okunduğuna, doğru okunduğuna, gerekli adımların da atıldığına inanıyor.

İlk sorun: Ekonomi

Malatya Türkiye için gösterge değil; zira AK Parti’ye ve Erdoğan’a şartsız, karşılıksız, gönülden destek veriyor. Malatya’nın tek arzusu, verdiği bu desteğin hoyratça harcanmaması. Zaten 24 Haziran’da Erdoğan’a yüzde 69, AK Parti’ye yüzde 54 oy vermesi de bu arzunun en net ifadesi.

Ekonomideki sıkıntı elbette Malatya’da da hissediliyor. Özellikle çarşı-pazardaki, marketteki fiyat artışları Malatyalıyı da etkiliyor. “Biz yine de partimizin arkasındayız” diyor Malatya. Ekonomide sorunların çözüleceğine inanıyor, sıkıntıların gelip geçici olduğunu biliyor.

Ekonominin ardından ise “ahlak ve maneviyata” ilişkin genel kaygılar öne çıkıyor Malatya’da. Bu kaygılar seçmenin tercihini değiştirecek düzeyde değil ama yine de, pusuda bekleyen çakallar düşünülürse, kaygılar uzun vadede risk potansiyeli taşıyor. Malatya bu noktada da rahatlatıcı adımlar, mesajlar bekliyor.

Meşhur türküsü “Malatya, bulunmaz eşin” diyor ya… Malatya gerçekten AK Parti’ye desteğiyle eşi bulunmaz bir vilayet. Malatya toparlanıyor, uyanıyor ve 31 Mart seçimlerine büyük motivasyonla hazırlanıyor. Eğer yüzde 70 oy oranını geçerse, Malatya’nın tepkileri siyaset bilimine ders olacaktır: Seçmeni üzersen kaybedersin; seçmeni dinlersen kazanırsın. AK Parti zaten tüm seçimlerini bu anlayışla kazandı, Malatya’da ve Türkiye’de de yeniden bu şekilde kazanacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums