Yeni bir Gezi olur mu?

  • 17.12.2018 00:00

  Fransa’daki gösterilere iç geçirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sendikalara ve işçilere sokağa çıkma çağrısı yapmış. Son günlerde birçok mecrada böyle isyan çağrıları yapılıyor. Fransa’daki olayların Türkiye’ye sıçraması için adeta “isyan duasına” çıkılıyor.

Türkiye’de yeniden bir Gezi olur mu? Olmaz.

Çünkü FETÖ yok. Çünkü FETÖ’nün Türkiye solunu parmağında oynatacağı ajanları, sol görünümlü sahte sosyal medya hesapları, medyası yok. Göstericileri önce tahrik edecek, sonra kenara geçip seyredecek FETÖ’cü polis yok. Göstericilerin sırtını sıvazlayıp salıverecek FETÖ’cü hâkim-savcı yok. Göstericilerin arkasında duracak bir Cumhurbaşkanı yok. Soros bile umudunu kesti gitti; ülkeyi kışkırtacak ajan provokatör yok. Bu kadar yoktan bir Gezi çıkmaz.

İşçi kime denir?

Kılıçdaroğlu, “İşçiler sokağa çıkmıyorsa o işçiler işçi değildir” demiş. Marx şu sözleri duysa saçını sakalını yolar, Das Kapital’i de yırtar atardı.

Sarı mı yeşil mi?

Fransa’daki göstericiler bütün dünyada “Sarı Yelekliler” olarak tanımlanıyorlar. Oysa üzerlerindeki yelekler basbayağı yeşil! Buna benzer bir tartışma Mart ayında ABD’de yaşanmış. Tenis topunun sarı mı yeşil mi olduğuna dair epeyce gürültü kopmuş. Tartışmaya ünlü tenisçi Roger Federer de girmiş ve “tenis topu sarıdır” demiş. “Görmeden inanmam” çağından “gördüğüme değil söylenene inanırım” çağına geçtik.

İmaj hiçbir şeydir; mesaj her şey!

Sarah Jessica Parker ve Selahattin Demirtaş

ABD’li ünlü oyuncu Sarah Jessica Parker, New York’taki evinden çıkarken elinde Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı Seher adlı kitapla görüntülenmiş. Sonradan anlaşıldı ki, Demirtaş’ın kitabının İngilizce çevirisini Sarah Parker’ın yayınevi basacakmış. Sarah Parker çocukluğundan beri film çeviriyor. Babası ve eşi Yahudi. Kendisi de azılı bir İsrail savunucusu. Filistinlilere “terörist” diyecek kadar azılı. En bilinen filmi ise “Sex and the City”!

Acı bir kayıp

Ankara Marşandiz’deki YHT kazasında 9 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenlerden biri de Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahittin Albayrak’tı. Albayrak aynı zamanda TÜBİTAK Yayın Danışma Kurulu Üyesi’ydi ve Konya’ya da bir TÜBİTAK etkinliği için gidiyordu. Ailesinin, üniversite, bilim ve TÜBİTAK camiasının başı sağ olsun. Kazada hayatını kaybedenlere Allah rahmetiyle muamele etsin.

Uzay ve YHT kazası

Tam da Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulduğunun ilan edildiği gün, önemli bir bilim insanımızı, Prof. Dr. Berahittin Albayrak’ı tren kazasında kaybettik. Bir anda komplo teorileri havada uçuşmaya başladı.

Yok. Komplo filan yok. Basbayağı sinyalizasyon eksikliği işte. Ülkede “sinyalden” bol bir şey yok oysa… “Sinyal” olması gereken yerde olsa, belki kaza olmayacak, belki 9 can yitirilmeyecekti.

Fırat’ın doğusu

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat’ın doğusuna girdi girecek. Allah ordumuzu her daim muzaffer eylesin. Savaş en çok da stratejidir. Strateji bugün bile sıcak çatışmanın önüne geçebilir. Belki öylesi daha iyi olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums