Evet, yapabiliriz, çünkü yapmalıyız...

  • 30.03.2019 00:00

 Amerika Birleşik Devletleri’nde devletin iktidarın en tepesine bir karaderili seçilecek denseydi çok az kişi inanırdı.

Ama seçildi.

Kitleler önce alanları doldurdular ve haykırdılar: Yes we can!.. (Evet, yapabiliriz).

Ardından sandık başına koştular ve gerçekten de yapabildiler. Bir karaderiliyi ülkelerine başkan seçtiler.

(Evet evet, tam dudak büzüp dediğin gibi burjuva demokrasisinden söz ediyorum. Rahatla ve yazıyı okumaya devam et)

Karaderili Barack Obama ABD'ye başkan seçilince dünya jandarması barış meleği kesilmedi; küresel sermaye büyümeye ve ülkeleri ve halkları yoksullaştırmaya devam etti; silah ve enerji ve kimya ve ilaç ve finans tekellerinin beli kırılmadı; devrim filan da olmadı.

Ama yine de ırkçılığın beşiklerinden ABD'de bir karaderilinin başkan seçilmesi seçmenlerin ve seçmenliğin gücüydü, demokrasinin zaferiydi.

*   *   *

Şimdi sıra biz de.

Evet yapabiliriz. Çünkü yapabilmek zorundayız.

Karşımızda seçime iki gün kala "Mardin'de karşı tarafın bir adayı var. 3-5 sene bekleyemeyiz. Şimdi bütün bunlarla ilgili GBT'leri hazır olarak elimizde tutuyoruz, seçim sonucuna göre adımlarımızı atacağız" diyen, diyebilen bir Cumhurbaşkanı var.

Neymiş?

 "Seçim sonucuna göre adımlar atılacak"mış. Yani Mardin'de Ahmet Türk seçilemez de Reis'in adamı kazanırsa sorun yok; Ahmet Türk günlük yaşamına devam edecek. Ama Ahmet Türk Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse AKP Reisinin elinde GBT (Genel Bilgi Tarama) raporları var. Ahmet Türk hemen görevden alınacak, Mardin'e bir kayyımatanacak, seçilmiş başkan da alelacele yazılmış bir savcı iddianamesi ile yargıç karşısına dikilecek...

İşte bu yüzden, tam da bu yüzden "Evet yapabiliriz" demek ve yapabilmek zorundayız.

Karşımızda "Ben ekonomistim" diyen, diploması var mı yok mu bilinmeyen biri var ve miting meydanında naralanıyor:

- Ağızlarından düşmeyen tek şey var: İşsizlik, işsizlik, işsizlik. Doğru. İşsizlik de var. Ama sen yüzde 12 işsizliği konuşuyorsun da yüzde 88 iş sahibi olmayı niye konuşmuyorsun.

 İşte bu yüzden, ülke ekonomisinin ipleri böyle bir kafanın elinde olduğu için "Evet yapabiliriz" demek ve yapabilmek zorundayız.

İmam ile cemaatın ilişkisi de hemen her gün somutlanıyor.

Biri yurttaşlara "Trene bakan şeyler gibi bakıyorlar" diyor. Yurttaşa öküz diyene kentin bakanlık da yapmış kadın belediye başkanının tepkisi gülmekten ibaret. Günler sonra da "gürültüden duymadım" diyor, yurttaşa öküz diyen da "Sözlerim maksadını aştı" deyip lafı kıvırmayı bile beceremiyor.

İmamın bakanlarından biri muhalefet kanadını toptan tanımlıyor. Alandaki kalabalığa "Bu adilere sandıkta gereken cevabı verecek misiniz" diye soruyor ve bunun adı "demokratik seçim propagandası" oluyor.

İşte o "imamın cemaatı" yüzünden de "Evet yapabiliriz" demek ve yapabilmek zorundayız.

*   *   *

Hayır, düş kurmuyorum. 1 Nisan günü bu ülkede iktidarı ele geçirmiş siyasal İslam’ın temsilcilerinin iktidarlarını sürdüreceklerini elbette biliyorum. Bunun bir yerel seçim olduğunun elbette farkındayım.

Ancak toplam oylardaki oranın kıl payı bile olsa değişmesi, AKP-MHP (suç)ortaklığının geride kalmasının anlamının bir yerel seçimin çok ötesinde olduğunun da farkındayım…

Ülke nüfusunun dörtte birinden fazlasının yaşadığı Ankara ve İstanbul belediyelerinde 25 yıllık siyasal İslam saltanatının sona ermesinin AKP ve Reisi için "Dönüşü olmayan iniş" anlamına geleceğini de biliyorum.

Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için akla gelebilecek her türlü şeytanlığa, suça başvurulacağı da açık.

Buna rağmen: Evet yapabiliriz !..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums