Başganıma başkaldıran dolar

  • 17.05.2018 00:00

 Dolar diye bir pislik var. Bir piç, bir edepsiz, saygısız köpek... 

Başganıma başkaldırdı. Başganım “dur” diyor o yürüyor. Başganım “in” diyor, o çıkıyor. Bu yazı yazılırken baktım yine çıkmış, 4.46. İkiz kardeşi Avro da öyle. O da ineceğine çıkmış, 5.30’a merdiven dayamış... 
Bunlar tabii Başganımı devirmek isteyen, Başganımın başarıları karşısında çılgına dönen “Emperyalist finans kapitalinin küresel sermayesi” var ya, işte onun işi. Ama evelallah hakkından da gelinecek, üstesinden de... 
Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dediysem aklınıza 24 Haziran filan gelmesin. Hani seçim filan. Hani yüzde hesapları falan filan. Boşverin onları. 200 yıllık bir susuzluktan sonra elimize geçen siyasal iktidarı sandıktan oy çıktı, kuş çıktı, civciv çıktı diye geri verecek değiliz, değil mi? 
Yeni dönem dediğimi Başganım her fırsatta anlatıyor. 
Mesela Merkez Bankası. Yani şu faiz meselesi. Hayır “Faiz haram” diye bağırıp çağıranlara bakmayın siz. Onlar gerici, eski kafalı. Başganıma göre faizin kendisi değil yüksek olması haram. 
Ne dedi, hem de kaç kez dedi: 
“Bu faizlerle iş yapılamaz. Faiz netice değil sebeptir. Enflasyon da sonuçtur. Faiz inerse enflasyon da iner. Mecburi iner yani...” 
Bunu Başganım bilmeyecek de kim bilecek. İktisadi Ticari İlimler Akademisi denen ve büyük şirketlere muhasebeci yetiştirmek üzere kurulmuş yüksekokulda ilim irfan edinmiş birinden söz ediyorum. Diploma şart değil. Ama Başganımın bu derin iktisat bilgisi önümüze ve yolumuza ışık tutuyor. 
Nitekim faize kesin çarenin kapıda olduğunun müjdesini verdi birkaç gün önce. “Biz sizden silah alalım, siz de bizimle iyi ilişkiler içindeymiş gibi davranın” pazarlığı bağlanınca gittiği “Brexit” memleketinde iktisat ağırlıklı neşriyat yapan beynelmilel bir televizyona konuştu: 
“Tabii ki Merkez Bankası’nın bağımsızlığı söz konusu. Ama TCMBbağımsızlığının gereği ile kalkıp herhalde yürütmenin başı olan bir başkanınburada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabii buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.” 
Gerçi Başganımın “Adımlarını ona göre yapacaktır” cümleciğinin Türkçeye tercümesi biraz zor ama yine de sözlerin bütününden söylemek istediği anlaşılıyor: 
Gelecekte “Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak” denen Rabia’ya bir de “Tek Merkez Bankası” eklenecek. Yani bundan böyle Merkez Bankası da tek kişiden sorulacak. Tek kişiden, Başganımdan...

***

Laf uzadı. Dolara döneceğim. Başganımı dinlemeyen o alçağa, o rezil kepazeye... 
İstediği kadar insin çıksın. Başganım yakında onun defterini dürecek. 
Geçen hafta bizim partinin grup toplantısında kendi açıkladı. 
Sözlerini aynen aktarayım da kafanıza kazınsın; içiniz açılsın; geleceğe güvenle bakın; ilk fırsatta konut kampanyalarından birine, hatta ikisine, üçüne katılın. Çünkü ekonomi düze çıkıyor, doların beli kırılıyor, Avro’nun ipi çekiliyor, alıp başını giden piyasa faizine “çüş” deniyor... 
Aktarıyorum: 
“...Kur üzerinde oynanan oyunların kayda değer bir ekonomik gerekçesinin ve derinliğinin olmadığı her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Onun için şimdi bizim attığımız adım nedir? Milli para, yerli para. Milli ve yerli parayla birlikte inşallah bu kur oyununu da bozacağız...” 
Bu derin analizi ve müthiş çözümü anlamamışsınızdır. 
Peki anlatayım. 
Petrol mü lazım, sanayinin yürümesi için ara mal mı ithal edilecek? Tamam, ama yerli ve milli parayla yani Törkiş lirayla. 
Bulgaristan bize saman mı satacak? Olur. Ama yerli ve milli paramızla. 
Araba, motor, uçak, helikopter, demir, kömür, ilaç, silah, külah... Yani aklınıza ne gelirse... Alacağız ama yerli ve milli ile, Törkiş lirayla... 
İşine gelen satar, gelmeyen satmaz. O artık onların meselesi. 
Yani ekonomiyi filan dert etmeyin, Dolara Avro’ya bakıp korkmayın. 
Benim yerli ve milli Başganım hepsini hallediyor. Siz yatın kulağınızın üstüne, uyuyun...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums