Selam sana ‘yerli ve milli’ ÖSO!..

  • 31.01.2018 00:00

 Farkında mısınız (farkındasınıztabii) bir ÖSO tartışmasıdır gidiyor. Aslında tartışmaya Reis dün nokta koydu sayılır. “Özgür Suriye Ordusu terör örgütü değil. Kendi vatanlarını savunan, içinde her meşrepten insan bulunan milli bir yapıdır. Tamamı Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO… Tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki gibi bir sivil oluşumdur” buyurdu. 

Böylece fotoğraflarına baktığımızda “Suratlarının rabbiyesi kalmamış adamlar” demek geliyor içimden amabugünlerde bunu göze alamam. ÖSO yiğitlerine övgüler düzülen günlerdeyiz. Neme gerek… 
Nitekim bir meslektaş Reis’in fetvasını beklemeden ÖSO’nun terörist filan olamayacağını, makbul bir savaş örgütü olduğunu ilan etti. (“Savaş örgütünün makbulü nasıl olur” diye sormayın. Bilmiyorum. Oluyormuş işte…) 
Meslektaş sordu: 
-Trump, Pentagon ve Beyaz Saray sözcüleri “ÖSO terör örgütüdür” diyorlar mı? 
Cevabı kendi verdi: 
-Demiyorlar. 
Devam etti: 
- AB sözcüleri diyorlar mı? Demiyorlar. Rusya, İran, Arap dünyası “ÖSO bir terör örgütüdür” diyorlar mı? Demiyorlar… 
Sonra noktayı koydu: 
-Dünyanın hiçbirköşesinden...“ÖSO teröristtir, Türkiye teröristlerle birlikte hareket ediyor” falan diye tek bir ses gelmezken... 
İkna oldum… 
Bu kadar güçlü, bu kadar itibarlı tanıklara kim itiraz edebilir ki? 
Nedense ve nasılsa ABD’ye başkan olmuş Trump, büyük oligark Putin, İran’ın ince siyaset ustası kesilmiş mollaları, Arap dünyasının petrol içip petrol yiyen emirleri, prensleri, kralları böyle diyorlarsa elhak doğrudur. Benim gibi sorgulamayı meslek ilkesi bellemiş sıradan bir gazeteci parçasına susmak düşer. 
Bu çok değerli tanıklara itibar etmeyeceğim de Ortadoğu’yu avucunun içi gibi bilen, bildiğini de kırk kez doğrulatmadan tek satır yazmayan Fehim Taştekin arkadaşıma mı itibar edeceğim?.. 
O da eninde sonunda sıradan bir gazeteci parçası işte…
Yok neymiş, ÖSO’yu oluşturan belli başlı örgüt, grup ve koalisyonlar “Cephet el Şamiyye, Feylak el Şam, Ahrar el Şam, Hamza Bölüğü, Ceyş el Nasır, Nureddin Zengi Tugayları, Sukur el Cebel, Semerkand Tugayı, Muntasır Billah Tugayı, Sultan Murat Tümeni, Fatih Sultan Mehmet Tugayı” gibi çok saygın kuruluşlar imiş. 
Eee, n’olmuş? 
Mesela ÖSO’yu oluşturan örgütlerden biri Ahrar el Şam, 11 Eylül ikiz kuleler kahramanı Usame bin Ladin’in Suriye’deki adamı Ebu Halid el Suri gibi El Kaide kadroları tarafından kurulmuş. 
Nureddin Zengi Tugayları ise adını kurucusundan almış. Nurettin Zengi önceleri “CIA’nın adamı” olarak tanınmıştı. Şimdilerde El Kaide’nin Suriye uzantısı Nusra Cephesi ile birlikte Heyet Tahrir el Şam’ın oluşumunda yer aldı. Nurettin Zengi’yi hatırlayacaksınız, Filistin mültecisi, 12 yaşındaki Abdullah Taysir el İsa’nın kafasını keserek ünlenmişti… 
Eee, n’olmuş? 
ÖSO içindeki örgütlerden biri de Türkistan İslam Partisi. Kendilerini Taliban ve El Kaide bağlantılı bir örgüt olarak tanımlıyorlar ve Orta Asya’dan cihat için Suriye’ye gelmiş Uygurlar’dan oluşuyor. 
Eee, n’olmuş? 
ÖSO içinde Özbek Türklerinden oluşan bir grup daha var.
Olabilir. Niye olmasın? Özbekistan eskiden bir Sovyet cumhuriyeti idi. Demek o günlerden bir şeyler kalmış kafalarında ve “enternasyonal dayanışma” için Suriyeli Sünni Arap kardeşlerinin yardımına koşmuşlar…
Fehim Taştekin unutmuş, ÖSO içinde bir de küçük ama etkili çünkü deneyimli bir Çeçen grup var. Kafa kesmiyorlar(mış), ama attılar mı vuruyorlar(mış). 
Daha çok örnek var ama bu kadarı yetsin…

***

Bu konuyu fazla kurcalamayın, konuyu inceltmeyin, Reis’in sesine kulak verin. 
Ne dedi: 
-ÖSO tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki gibi bir sivil oluşumdur
Tutup “Sivil ve askeri güç aynı anda nasıl olabilir” diye teröristlere hizmet eden sorular sormayın. 
Reis söyledi itiraz etmeyin:ÖSO yerli ve milli bir güçtür
Onlara selamün aleyküm olsun…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums