Bin imza – bin renk

  • 1.02.2017 00:00

 Dünkü Tırmık “Olağanüstü bir gelişme olmazsa FETÖ – AKP konusuna devam ederiz” diye bitmişti.

Meğer bilmeden bir bildiğim varmış.

Olağanüstü bir gelişme oldu.

Dün bin imzalı bir çağrı yayımlandı.

Biliyorum, her gün bir bildiri yayımlanıyor, her gün bir basın açıklaması yapılıyor.

Peki, bu bin imzalı çağrıyı olağanüstü kılan ne?

İmzacıların tam listesine göz atarsanız göreceksiniz. Dün kamuoyuna açıklanan çağrı metnini de dikkatle okursanız yine göreceksiniz. Hele dün İstanbul’da, Point Otel’deki toplantıyı izleseydiniz siz de “olağanüstü bir kompozisyon” diyecektiniz...

Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bu Tırmık’ın başlığı çok iyi anlatıyor:

Bin imza, bin renk!..

Uzun süredir, çok uzun süredir bu kadar geniş bir kompozisyon aynı metnin altını imzalamamıştı. Bir ressam paletindeki renk cümbüşü gibi bir listeden söz ediyorum. Merkez sağda yer almış, hatta AKP kurucusu bile olmuş kişilerden Kürt siyasal hareketinin önde gelenlerine, Türkiye sosyalist hareketine yıllarını vermiş, dönmemiş, yorulmamış, vazgeçmemiş kadın ve erkeklerden, nice demokratlık sınavlarından yüzünün akıyla çıkmış gerçek demokratlara, İslamın adaletten asla ayrılmama ilkesine sımsıkı bağlı Müslüman aydınlara uzanan geniş, çok geniş bir paletten söz ediyorum.

Ancak haramilerin, İslamı kirli hesaplarına dayanak kılanların, iktidar tutkusunun çürüttüğü kişilerin itiraz edeceği bir Çağrı’nın altına imza atmışlardı. Çağrının içeriğini bugünkü Cumhuriyet’te okuyabilirsiniz ve okumalısınız. Ben iki kısa paragrafı buraya aktarmak istiyorum:

“... Bizler kutuplaşmak, birbirimize düşmanlaşmak, Türk-Kürt, dindar-laik, evetçi-hayırcı diye bölünmek, onlar-bunlar diye ayrıştırılmak istemiyoruz.

İnancımızı, dinimizi, dilimizi, kültürümüzü, hayat tarzımızı kendi seçtiğimiz gibi, özgür, eşit, korkusuz, huzur içinde yaşamak; birbirimize güvenmek, dayanışmak istiyoruz.”

İtirazı olan?

 

***

 

Bu çağrıdan ne çıkar?

Bilmiyorum.

Herkesin kendi adına, herhangi bir örgütsel temsile dayanmadan imzaladığı çağrı ne kadar yankılanır, 2019’a giden süreçte demokrasiyi, özgürlükleri savunanları bir araya getirebilir mi?

Bilmiyorum.

Sanırım imzacılar da bilmiyor.

Ancak ben aslında şimdiden “bini aşan” imzacıların milyonlara ulaştığını düşlemek, ummak istiyorum...

Olur mu?

Siz cevaplayın...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums