DİHA diye bir haber ajansı

  • 18.05.2016 00:00

 DİHA, Dicle Haber Ajansı’nın kısaltması. 

Duymuşluğunuz var mı bilmiyorum. Sanmıyorum da. Daha çok gazetelerin, televizyonlarının haber merkezlerindekiler tanır, bilir. 
AKP medyasında ondan söz edilirken hemen her zaman “PKK’ye yakın bir haberajansı olan” parantezi açılır. Sanırım bu niteleme, DİHA’nın sunduğu haberlerde Kürt halkına ve Kürt illerinde olup bitenlere ilişkin olanların belirgin bir ağırlık taşımasındandır. 
Haber ajanslarında çalışan haberciler bizim mesleğin adsız kahramanlarıdır. Haberleri kullanılsa bile haberi üreten habercinin adından pek söz edilmez. Oysa DİHA habercilerinden bugünlerde pek sık söz ediliyor. 
Bizim meslekte “Gazetecinin kendisi haber olduysa orada bir yanlışlık vardır” diye bir ilke vardır. Kendini haberin önüne çıkaran gazetecileri frenlemek için benimsenmiş bir ilkedir. 
Ancak DİHA habercilerinin son dönemde adlarının sık sık duyulmasında kusurları yok. Onlar yine mesleğin adsız kahramanları olarak çalıştılar. Gel gör ki yaptıkları haberler, gün ışığına çıkardıkları gerçekler AKP iktidarının ve onunla özdeşleşmiş polis ve asker şeflerin, kimi savcı ve yargıçların hoşuna gitmedi. Hem de hiç gitmedi. Polis ya da jandarma gözaltına aldı, savcı soruşturma açtı, yargıç da tutukladı. 
Kuşkusuz, “Haber yaptığı, anayasada yer alan halkın haber alma hakkını gerçekleştirdiği için tutuklanmasına” diye hüküm kesilemeyeceğine göre “Örgütüyeliği ya da örgüt propagandası yaptığı için” denilerek tutuklandılar. 
Bir değil, iki değil, üç, beş değil tam 13 DİHA habercisi bugün demir parmaklıklar ardında. Tutuklandılar ve ne zaman yargıç karşısına çıkacakları bile henüz belli değil. 
Şu genç gazetecilerin adlarını bir yere not edin: Nuri Akman, Nedim Oruç, Nazım Daşdan, Feyyaz İmrak, Mazlum Doğan, Ziya Ataman, Muhammed Doğru, Mehmet Hakkı Yılmaz, Abdülkadir Turay, Meltem OktayBilal Güldem, Şermin Soydan, Nedim Türfent. 
Hepsini ayrı ayrı yazamam, yerim yok. 
Küçük bir haber ajansının 13 habercisi tutuklanıyor ve AKP iktidarının tepeleri ahlaksız bir yalanı ha bire yineliyorlar: Gazetecilik yaptıkları için tutuklanmadılarki…
Bu hayâsız yalan sizlere yabancı olmasa gerek. Can Dündar ve Erdem Gül için de aynı yalan sakızı çiğnenmişti. Ahmet Şık ile Nedim Şener arkadaşlarım için de…

***

AB’nin vizesiz seyahat olanağı verecek anlaşmanın yürürlüğe girmesi için özellikle Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) demokratikleştirilmesi ısrarına karşı başta Saray’daki Zat olmak üzere AKP tepelerinin ağızları köpürerek yağıp gürlemeleri boşuna değil. 
Onlar iktidarlarına yönelik her itirazı, her türlü özgürlük ve adalet talebini, işledikleri suçlarını gün ışığına çıkaran her etkinliği TMK çuvalının içine tıkıp iktidarın keyfini sürdürmek hesabındalar. 
Dicle Haber Ajansı’nda olup bitenler ve 13 genç meslektaşımın sadece mesleklerini yaptıkları için demir parmaklıklar ardında oluşları işte bu zalim ve ayıplı siyasetin bir yansımasından ibaret…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums