CHP kime dokundu?

  • 5.02.2016 00:00

 Herkes dokunulmazlıkların kaldırılmasını konuşan, oylayan ve kabul eden Meclis komisyonunda uçan tekme atan milletvekillerini, Garo Paylan arkadaşımı özellikle hedef alan “kahraman Türk” AKP milletvekillerini, Oscar Wilde’ı milli yani Türk ve Müslüman olmadığı için reddeden derin kültürlü AKP’lileri, havada uçan su şişelerini,“komisyon sirkini” Periscope üstünden bize ileten kadın milletvekiline “Çekme, vururum” diyen AKP’li silahşörü konuşuyor. 

CHP’yi konuşan yok gibi. 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına “evet” oyu veren CHP’den söz ediyorum. 
Genç kapı yoldaşım Özgür Mumcu dün CHP’nin bu marifetini köşesine taşıdı. 
İyi etti. 
Bir de ben “iyi” edeceğim…

***

Nisan ayı ortasında Kemal Kılıçdaroğlu AKP’nin dokunulmazlıkları kaldırmayı sağlayacak anayasa teklifine “Evet” oyu vereceğini açıkladı. Ankara gazetecileri bu şaşırtıcı siyasal kararın henüz dumanı tüterken çok sayıda CHP milletvekilinin bu karara uymayacağını haber verdiler.
Önceki günkü Meclis Komisyonu toplantısında genel başkanlarının kararı doğrultusunda oy kullanan CHP’liler anlaşılan o “çok sayıda”nın dışında kalanlar. 
Şimdi TBMM genel kurulunda çapraşık, çetrefil ve bıktırıcı bir oylama serüveni yaşanacak. Sonuçta ya HDP’liler Meclis dışına itilecek ve Kürtlere “Size siyaset yasak” denmiş olacak (O zaman “Siyaset yasaksa ne serbest” sorusu cevabını bulacak) ya da… 
“Ya da” üstüne falcılık yapmayacağım. 
Göreceğiz.

***

AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Başbakan’ın ağzından açıklanan gerekçesi pek çocukçaydı: Çok fazla fezleke birikti. Şunları toptan sıfırlayalım… 
Esas gerekçeyi esas söz sahibi (Kim diye merak etmediniz değil mi?) açıkladı: 
-Teröristlerle işbirliği yapan HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması zorunludur!.. 
Şimdi siyasetle biraz ilgilenen herkesin bildiği bu gerçek gerekçeye rağmen “evet”oyu vereceğini açıklayan ve bunda ısrar eden CHP’nin resmi açıklamasını hatırlayın:
HDP’lilerle birlikte görünmemek… 
Haklılar. 
HDP’li milletvekillerinin tümü terör destekçisi hatta bizzat terörist. 
Bakmayın siz genç Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın, Kandil’den gelen “Savaş bütün Türkiye’ye yayılacak” mesajına “Amacımız savaşı yaymak değil sonlandırmak olmalıdır” cevabına. Takıyye yapıyor. 
Ayrıca HDP’li Meral Danış Beştaş’ın hukukçu olması da sizi yanıltmasın. Meclis’teki odasında iki Kalaşnikof, dört roketatar saklıymış. Garo Paylan’ı kardeşim gibi severim ama Meclis’te ceketinin altında 14’lü tabancayla dolaştığını da söylemeliyim.Mithat Sancar arkadaşıma gelince… Gelmeyeyim daha iyi, acımasız bir keskin nişancıdır. 
Daha sayayım mı?

***

Dokunulmazlıklar konusunda CHP’nin AKP’nin kuyruğuna takılıp HDP’lilere dokunduğu söyleniyor. 
Yanlış. 
CHP kendine dokundu. Hem de çok sert dokundu. 
“Hayırlı olsun” diyeceğim ama besbelli ki hayırlı olmayacak…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums