Hafta sonu 1 Mayıs. Haydi bakalım CHP!..

  • 28.04.2016 00:00

 Bugün, yarın, öbür gün geçti mi 1 Mayıs!.

İşçilerin, emekçilerin, emeğe saygı duyanların uluslararası birlik ve mücadele günü. 
Bayramımız... 
1 Mayıs’ın Türkiye için bir başka anlamı daha var: Yıllardır yasaklıydı. 1976’da DİSK bu yasağı kırdı. Taksim Meydanı’nı yüz binlerin buluştuğu, “Yelin işçiden, işçiden yana estiği” bir bayram yerine çevirdi. 
Ancak siyasal iktidarlar, devletin derinliklerinde yuvalanmış karanlık güçler 1977’den beri bayramı bizden esirgemek, bayramı zehir etmek, bayramı kana bulamak için inat ettiler ve inatlarından asla vazgeçmediler. 
İşte o yüzden 1 Mayıs devletin zorba gücüyle, devletin dizginlerini elinde tutanlarlahesaplaşma günüdür. İktidara gelecekleri günlerde, seçim kampanyalarında koca koca afişlerle “1 Mayıs Taksim’de kutlanacak” diyen ve verdikleri sözleri ahlaksızca yalayıp yutmaktan utanmayanlarla hesaplaşma günü...

***

Üç gün sonra 1 Mayıs. 
Akıl üstün geldi. 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi kararını açıkladı. Bayram Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanacak. Adı bile güzel: Halk Pazarı. 
Böylece AKP iktidarının 1 Mayıs’ı TOMA, biber gazı, polis copu, polis tekmesine indirgeyen ve olanca pişkinliği ile “Bakın istikrarı, huzuru bozmak isteyen teröristler, İstanbul’u yine çatışma alanına çevirdi” diyeceği kirli propaganda taktiği açığa düşürüldü. 
1 Mayıs’ı işçilerin, emekçilerin, emeğe saygı duyanların mücadele günü oluşunu“Polisle çatışma, polislerle köşe kapmaca oynama” olarak kavrayanlara karşı 1 Mayıs’ı dev bir kitlesel buluşmaya dönüştürüp iktidara “Gör bakalım, el mi yaman, biz mi yaman” diyecek muhteşem bir meydan okuma tercihi ağır bastı. 
İyi oldu. Çok iyi oldu. 
Bayramı, bayram gibi kutlayabilmemizin koşulları yaratıldı. 
Şimdi sıra bizde. Sınav bizim sınavımız. 
1 Mayıs bayramında bayramlıkları kuşanıp, çocuğunun elinden tutup; karısı, kocası, sevgilisi, arkadaşıyla el ele tutuşup Bakırköy Halk Pazarı’na akma günündeyiz. 
Haydi!.. 
İşçiler, emekçiler, sosyalistler, sosyal demokratlar, emeğe saygı duyan, özgürlük ve demokrasiyi savunmayı ödev belleyen, yüz binler, çok yüz binler, milyonlar “yelin bizden yana eseceği günler” için haydi!..

***

Biliyorum, irili ufaklı sosyalist partiler; sivil toplum örgütü nitelemesini hak eden STK’ler nasıl olsa orada olacak. 
Peki CHP’liler
50 yıldır sosyal demokrat bir partiye dönüşmek için çabalayan, 50 yıldır zikzaklarla yürüyen (bazen yürüyemeyen) CHP ne yapacak? 
CHP İstanbul il kongresinde başkanlığa aday olan ve kazanan Cemal Canpolat,“Biz İstanbul’un arka yüzünün, yoksul semtlerinin, varoşların da partisiyiz” demişti. Şimdi sözünü tutma, bu alkışlanası iddiayı kanıtlama günü. 
Canpolat birkaç hafta önce, “1 Mayıs’ı Taksim’de, ama izin verilmeyecekse ve devlet zoru kullanılacaksa bir başka alanda bir milyon yurttaş bir araya gelerek kutlayalım” çağrısı yapmıştı. 
Haydi öyleyse... 
Unutulmasın ki 1 Mayıs komünistlerin, sosyalistlerin olduğu kadar sosyal demokratların da bayramıdır. 
1 Mayıs hepimiz için bir bayram günü. CHP’liler için ayrıca sosyal demokrat olmaya kararlı olduklarını kanıtlama günü. 
Yani sadece il Başkanı Canpolat’ın değil kadın ve erkek, genç ve yaşlı CHP’lilerin sınav günü. 
Haydi!.. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums