IŞİD bir terör örgütü değildir...

  • 23.10.2015 00:00

 Haydi itiraf edin, başlığı okudunuz ve içinizden “Bu herif kaşınıyor” dediniz... 

Yanıldınız! 
Ben sadece bir test yapmak niyetindeyim. 
Savcılık “PKK bir terör örgütü değildir” demenin suç olduğu kanısında. Nitekim böyle diyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi “Terör örgütü propagandası” yapmaktan yargıç karşısına dikti ve mahkeme de yurtdışına çıkamama ve her gün karakola gidip imza verme koşuluyla Elçi’yi serbest bıraktı. 
Demek ki savcılık, “PKK terör örgütü değildir” demenin kesinlikle suç olduğu, yargıç ise suç olabileceği kanısındalar. 
Tartışmayacağım. 
Zaten koskoca yargı erkinin koskoca savcısı ve yargıcı ile tartışmak benim gibi fukara bir gazetecinin ne haddine? 
Ama “Bir test yapabilirim” diye düşündüm ve aha da yapıyorum. 
Buyrun: IŞİD bir terör örgütü değildir... 
Şimdi ne olacak? 
Mesela terör örgütü propagandası yapmaktan hakkımda yakalama kararı çıkarılıp tutuklama istemi ile yargıç karşısına mı çıkarılacağım? 
Yurtdışına çıkma yasağı mı konacak? (Hay Allah! Tam da Martinique Adası’nda ondokuz yıldızlı bir otelde bir ay tatil yapmak niyetindeydim.
Her gün karakola gidip “Burdayım, kaçmadım” diye imza vermek zorunda mı kalacağım? (Zaten yedi yıldır polisin yakın koruması altında yaşıyorum. Karakola gitmek yerine zaten yapışık yaşadığım, beni korumakla görevli polis arkadaşıma imza versem olmaz mı acep?)

***

Peki ya başsavcı ya da yardımcıları bu yazıyı okuyup kıllarını kıpırdatmazlarsa ne olacak? 
Çünkü o zaman şu anlaşılacak: Savcılığa göre IŞİD sahiden de terör örgütü değildir.
Eh o durumda ben de bu Tırmık’ta “doğruyu söylediğim için” suç filan işlememiş olurum. 
Üstelik savcılığın böyle düşünmesi için birkaç güçlü sebep de var. 
PKK resmen terör örgütü kabul ve ilan edilmiştir. Buna karşılık Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın yarım ağız birkaç demeci dışında IŞİD, yüce devletimiz tarafındanresmen terör örgütü kabul ve ilan edilmiş değildir... 
10 Ekim Ankara cankırımının IŞİD merkezi tarafından planlandığı, uygulama için Gaziantep IŞİD örgütünün görevlendirildiği Ankara savcılığı belgelerine girdi. 
Eğer IŞİD bir terör örgütü değilse o zaman Ankara cankırımı da bir terör eylemi değildir. Nitekim Konya’daki milli maç sırasında aşırı milliyetçi ve aşırı Müslüman “yiğitler”in doldurduğu stat tribünleri bunun böyle olduğunu kabul etti ve alkış tuttular... 
Bu durumda...

***

En iyisi ben bu yazıyı burada keseyim. Bir test yapayım dedim konuştukça sapıttım; sözü ilerlettikçe tehlikeli sularda kalem oynatmaya başladım... 
Test mest yok sayın savcılar!.. 
Böyle konulara benim aklım ermez... 
IŞİD’in ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. 
Kararsız kalırsanız Cumhurbaşkanı’na ya da IŞİD’in “Anlayışla karşılanması gerekenbir Sünni tepki” olduğu gibi derin bir analiz yapan Başbakan’a sorunuz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums