Efendiler, bayrak sopa değildir!..

  •  

 Başbakan Ahmet Davutoğlu New York’ta İran Devlet Başkanı Ruhani ile görüşürken aralarındaki küçücük masanın üstünde küçücük bir İran bayrağı var, Türk bayrağı yok.

Kıyamet koptu. 
Muhalefet partileri Ruhani ile Başbakan’ın, hem de Suriye sorunu bu kadar sıcakken ne konuştuklarını merak bile etmedi. Varsa yoksa: Masada Türk bayrağı niye yok? 
MHP sözcüsü Oktay Vural kükredi: “Sayın Başbakan, yabancı bir devletle yaptığın görüşmede Türk bayrağı neden yoktu? Sen kimi temsil ediyordun?” 
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hem kükredi, hem soru önergesi verdi: 
“O masada Türk bayrağının bulunmama nedeni nedir ve bu durum neden dikkatiniziçekmemiştir?” 
Davutoğlu “Beyler bayrağı sopa gibi kullanmaya kalkmayın” diyeceğine üste çıkmak için hamaset edebiyatına sarıldı: 
- Bizim bayrağımızı nasıl dalgalandırdığımıza cümle âlem şahittir. 
Aynı siyasetçiler birkaç hafta önceki “linç günlerinde” 10 yaşında çocuğun ağzını burnunu kanatmacasına dövüp ardından Türk bayrağı “giydirildiğinde” ağızlarını açmamışlar, bayrağa böylesine utanç verici bir saygısızlığı “milliyetçilik gösterisi”saymışlardı.

***

Bayrağı sopa sayıp ona buna sallamak artık bir “milli spor”a dönüştü. 
Nitekim CHP’lisi, MHP’lisi Başbakan’a sallarken Başbakan’ın patronu da Kürtlere salladı. Tayyip Erdoğan Kaçak Saray’da yapılan “11. Geleneksel MuhtarlarToplantısı”nda “AKP’li ve tarafsız Cumhurbaşkanı” olarak yağıp gürledi; seçimlerdeki rakibi HDP’ye yüklendi. HDP’nin seçim kampanyası çerçevesinde yurtdışındaki seçmenlerle yaptığı Hamburg toplantısından söz etti: 
“Hamburg’daki toplantıda Trinidad’ın bayrağı asılı ama orada Türk bayrağı yok,Japonya’nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuzyoktu. Kimi aldatıyorsunuz? Sizin milletle de bayrakla da vatanla da devletle de sorununuz var.” 
HDP’lilerin salonda pek çok ülkenin bayrağı bulunduğunu, bunlar arasında Türk bayrağının da yer aldığını fotoğraflarla kanıtlamaları işe yaramadı. Yazılı ve görsel medya, Cumhurbaşkanı’nın sözlerini öne çıkardı ve okurların, seyircilerin gözünde HDP bir kere daha bayrakla dövülmüş oldu. 
Geçen hafta sonunda terörü lanetleme dümeni altında AKP propagandası yapılan Yenikapı mitingini hatırlayın. Orada bayraklar sahiden de muhalefeti, özellikle Kürt siyasal hareketini döven sopalara dönüşmüştü. 
Türk bayrağını buna alet eden AKP’nin en elebaşıları yıllar önce, “bayrak mitingleri”denen kitlesel gösterilerde aynı bayrakların kendilerini döven sopalar olarak kullanıldığını çabuk unutmuşlar; ellerine geçirdikleri ve yandaşlarının ellerine tutuşturdukları bayrakları bu kez kendileri sopa olarak kullanmaya başlamışlardı.

***

Bayraklar ülkelerin sembolleridir. Türk bayrağının da pek güzel, pek göz alıcı olduğu kanısındayım. Ama bayrağa kutsallık atfeden zihniyete uzağım. Onu bir sopa olarak kullanan zihniyetten ise tiksiniyorum. 
Başlıkta “Efendiler, bayrak sopa değildir” yazıldı. 
Yanlış olmuş. 
Başlıktan “Efendiler”i çıkarıyorum. 
Ona göre okuyun…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums