Keh, keh!.. AKP - HDP seçim hükümeti

  • 26.08.2015 00:00

 Az daha “CHP ne akla hizmet seçim hükümetine girmez” başlıklı bir Tırmık yazacak; CHP’ye fena halde yüklenecektim.

Öyle ya seçime kadar işbaşında kalacak ve görevi seçim güvenliğini sağlamakla sınırlı bir hükümet niye AKP takımına bırakılsın; yapılabilecek bin bir seçim hilesi için istemeden de olsa AKP’ye yeşil ışık yakılsın?

Kaldı ki ömrü birkaç ay sürecek böyle bir hükümette yer almak pek keyifli de olabilirdi.

Örneğin “Bu memleketi aslında ben yönetiyorum, başbakan değil” havası basmak için olur olmaz zamanlarda hükümet toplantısına başkanlık eden ve toplantıyı Beştepe’de toplamak isteyen zatın çağrısına CHP’li ve HDP’li bakanlar uymayıverir ve Beştepe’nin yolunu bulmayıverirlerse çok gülmez miydik?

Keza seçim kampanyası başladığında yine kürsülere çıkıp 400 milletvekili dilenmeye kalkana karşı, hükümetin yetkili bakanı olarak valilere “Memurlarınızı, öğrencileri filan miting meydanına yollamaya kalkarsanız, anında görevden alınır, merkez valisi yapılırsınız. Ondan sonra artık Ankara’da bir odada gazetelerin çapraz bulmacalarını çözersiniz. Haberiniz ola” dense çok matrak günler, morarmış yüzler görmez miydik?..

İşte tam bunları söyleyen ve CHP’yi dostça hırpalayan bir Tırmık yazacaktım.

Araya başka ve yakıcı konular girdi, yazmadım.

İyi olmuş; isabet olmuş…

CHP’nin -bence yanlış- tercihinden hayır doğdu, keyif doğdu. Şimdi kravatlı mollalar cephesini HDP ile aynı hükümette yer alma korkusu, paniği sardı. 6 milyon seçmen yurttaşın oyunu almış bir partiyi sürekli “terör yuvası, terör suçlusu” gibi göstermek için ellerindeki bütün medya olanaklarını hunharca kullanan AKP, şimdi o parti ile aynı hükümette bir araya gelmek zorunda…

Bu durumda sizi bilmem, ama bana “keh keh” diye keyifle gülmek kalıyor. Zaten bir yandan bu Tırmık’ı yazıyor, bir yandan da “keh keh” diye kıkırdamaktayım…

***

Önce Davutoğlu’nun ağzından “Bakanları siz vermeyeceksiniz, ben seçeceğim. Onları kişisel olarak bakan olmaya davet edeceğim” diye gülünç bir şantaj manevrası icat edildi.

Ya HDP “Aaa, o zaman olmaz” diyecekti ya da iki aylığına bakan olmak için partisini satanlar yüzünden HDP’nin içine kama sokulmuş olacaktı. Gel gör ki AKP’nin bu çocukça manevrasına HDP cephesinden tokat gibi bir cevap geldi. “Buyur seç. Bizim 80 arkadaşımızın 80’i de bakanlık yapabilecek çapta, kırattadır. Seç dilediğin arkadaşımızı, bizim için fark etmez” deniverdi.

Şimdi anayasa gereği bir seçim hükümeti kurulacak…

Anayasa gereği bu hükümette HDP’li 3 milletvekili de yer alacak.

Bakanlar Kurulu’nda herhangi bir dümen çevrilmeye kalkışıldığı anda 3 HDP milletvekili bunu anında biz yurttaşlara aktaracak. Birisi hükümeti Beştepe’den idare etmeye kalkışıltığında “Hooop dedik efendi” denecek ve dikensiz gül bahçesinde siyaset yapmaya çabalayan o zat mosmor olacak…

Yani şu içimizin karardığı günlerde birazcık da olsa keyifleneceğimiz günler bizi bekliyor.

Müjdeyi benden aldınız. Haydi hep birlikte: Keh keh… 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums