Poyraz-lodos, karayel-keşişleme

  • 12.07.2015 00:00

 Hayır deniz üstüne bir yazı değil. Mesela Marmara Adası’nın bir ordan bir burdan esen rüzgârlarından filan söz edecek değilim.

Kestirmeden söyleyeyim: Koalisyon rüzgârları üstüne bir Tırmık bu.

Haftalardır yazıya oturduğumda “Bugün koalisyon üstüne yazmayacağım. Bana da ve herhalde okura da gına geldi bu temcit pilavından” diyorum ve çoğu kez o yazı koalisyon üstüne oluyor.

Mesela bugün “Bir pazar yazısı hafif ve neşeli olmalı, gülümsetmeli” diyen o yazılı olmayan meslek kuralına uyacak ve haftayı Ahmet Hakan arkadaşımla dalga geçen bir Tırmık’la noktalayacaktım…

Umarım biliyorsunuz. Yani eğer Cumhuriyet’in yanı sıra bir başka gazete daha okuyorsanız (“Buna niye ihtiyaç duyayım ki” dediğinizi duyar gibiyim) ve bu başka gazete Hürriyet ise görmüşsünüzdür. Ahmet Hakan haftalardır koalisyon barometresi yayımlıyor.

Bence o barometre bozuk. Sabah gazeteyi açıp bakıyorsunuz, Ahmet’in barometresi yağmur gösteriyor. Ama öğleden sonra hava günlük güneşlik oluveriyor. Sabahleyin barometrede AKP-CHP koalisyonu görünüyor, akşamüstü CHP o kapıyı sımsıkı kapatmış falan filan.

Bunları hatırlatıp “Ahmet, abi sözü dinle, sen o barometreyi çöpe at” diyecektim.

Çünkü Devlet Bahçeli AKP ile koalisyonun kapılarını sımsıkı kapatacak sözler etmişti. CHP sözcülerinin “kırmızı çizgilerimiz” demeden çizdikleri kıpkırmızı çizgiler ile Davutoğlu’na “Gelmesen de olur” mesajı vermekteydiler.

Bunun üstüne bu işlerden çok anlarmışım gibi “Erken değil tekrar seçim” başlıklı birTırmık döktürmüş ve “Koalisyonu kim, kiminle, nasıl kuracak gibi olmayan olasılıklarla vakit geçirmeyelim. Ufukta tekrar seçim var, kolları sıvayıp o seçime hazırlanalım” gibi akıllar vermiştim.

“Bu yazıyla okurlar benim ne kadar akıllı ve ileri görüşlü bir gazeteci olduğumu muhakkak anlayacaklardır” diye kendi kendime şişinirken önce Devlet Bahçeli konuştu. Sanki birkaç gün önce “Cumhurbaşkanı o saraydan inecek Çankaya fanusuna girecek. 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları muhakkak açılacak. Çözüm süreci derhal çöp sepetine atılacak. PKK’liler gelip teslim olacak. Elebaşılar hapishaneye girecek. Silahlar devlet envanterine teslim edilecek” gibi koalisyon protokolü yazan, böylece AKP’ye “Olmayacak duaya amin diyeceksen gel görüşelim” diyen kendisi değilmiş gibi döktürmeye başladı.

Bizim Cumhuriyet’in haberini aktarıyorum:

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon hükümetinde yer almak için ‘esnettiği’ 4 koşulunu açıklarken, ‘MHP, bu dört maddeye hürmetle beraber riayet ve refakat gördüğü takdirde Türkiye’nin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için beklenilen fedakârlıkları çekinmeden gösterecektir’ sözleriyle AKP ile koalisyona yeşil ışık yaktı. ‘Derhal ve acilen diyalog ve mutabakat zemini oluşturulması’ gerektiğini vurguladı…”

Eh böyle diyen birine AKP’nin tepesindeki siyaset bezirgânları “riayet ve refakat” göstermezler mi?

MHP koalisyon kapısını epey aralar da bunun hem ülke içinde hem Suriye topraklarında savaş patlatacak bir hükümet olacağını bilen ve gören CHP durur mu?

Kılıçdaroğlu koalisyonun koşullarını bile ayrıntıladı. Yine Cumhuriyet’ten aktarıyorum:

“CHP yöneticileri Kılıçdaroğlu’nun ‘başbakanlık pazarlığı yapıyor’ algısı yaratılmaması için olası bir AKP-CHP hükümetinde kabine dışı kalmayı önerebileceği, parti genel başkanlığını sürdürürken bir başka CHP’linin başbakan yardımcısı olarak hükümete yer alabileceği değerlendirmelerini yaptı. Kılıçdaroğlu ‘Bakanlar Kurulu’nu şurda burda topladınız diye ekonomik kriz çıkmaz. Sistem de kilitlenmez. Cumhurbaşkanı neyi kilitleyecek, ne yetkisi var? Yasayı iade ederse aynısını kabul edersem onaylayacak’ dedi.’

 

Eh AKP’liler de uzatılan eli itecek değil ya. Ağır toplardan Beşir Atalay tekrar seçimi bir kenara, tartışmaya da noktayı koydu:

“Şu anda gündemimiz ortak hükümettir.”

***

Ben bir poyrazdan, bir lodostan, derken karayelden, o geçmeden keşişlemeden esen koalisyon rüzgârlarıyla baş edemeyecek, siyasal analizler döktürüp açığa düşmekten kurtulamayacağım.

İyisi mi siz başınızın çaresine kendiniz bakın… 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums