Hesap belli: Korksunlar ve HDP’ye oy vermesinler

  • 19.05.2015 00:00

 HDP’nin Adana ve Mersin il merkezlerinde bombalar patladı. 

Daha önce HDP mitingine, HDP binasına, HDP seçim konvoyuna 60 dolayında saldırıda sesi çıkmayan, kınama ne söz, neredeyse saldırganlara “Devamaslanlarım” havasına girmiş AKP Hükümeti bu kez üç ağızdan birden saldırıları kınadı. 
Önce Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik konuştu, “Bu saldırı HDP’ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lanetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatınageçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. 
Bakan kesmemiş olacak ki Başbakan da kınayanlar kervanına katıldı:
“Birileri provokasyon yapabilir. En başından beri bekliyorduk böyle provokasyonların olabileceğini. Bu saldırıları hem kınıyoruz, hem de sonuna kadar takipçisi olacağız.Bütün partilere sesleniyorum. Kim olursa olsun yapılan saldırılara hep beraber karşısında durmalıyız.” 
Saraydaki zat geri kalır mı? Yarım ağız da olsa o da saldırıyı kınadı. Kendi değil, bir danışmanını konuşturdu: “
Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin’de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasipartilere yapılmıştır...” 
HDP’den ya da öteki siyasal partilerden gelen kınamaları aktarmıyorum. Ama şu açık: HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik bombalı saldırıları kınamayankalmadı. 
E peki kim düzenledi bu saldırıları öyleyse? 
Öyle “milli hisleri kabarıvermiş” bir ya da birkaç tosunun eylemlerinden söz edemeyiz. 
Adana’daki kargo paketiyle yollanmış bir bomba. Üstelik söylenene göre Selahattin Demirtaş adına yollanmış biz kargo paketi. Açınca hemen patlıyor, herhalde açan da ölüyor. Hemen açılmazsa saati geldiğinde yine patlıyor... Pazartesi günü saat 09.50’de patlamaya ayarlanmış. 
Mersin’de patlayan bomba ise çiçekçiden önceki gün gönderilen çiçek sepetinin içine yerleştirilmiş. Üstünde Selahattin Demirtaş’a yönelik övgü dolu cümleler var ama kimin yolladığı belli değil ve ne tesadüf ki o da pazartesi günü saat 9.50’de patlamaya ayarlanmış. 
Yani amatör işi bir saldırıyla değil, profesyonel kalitede bir bombalı suikast girişimiyle karşı karşıyayız.

***

Bu yazı yazılırken birçok soru cevapsız, birçok ayrıntı bilinmezlik sisleri içindeydi.
Yine de kaçınılmaz bir soru var. Herkes kınadığına göre sahiden kaçınılmaz bir soru: 
- Kimin işine yarar ya da yarayacak bu saldırılar?
İlk aklıma gelen cevap şu:
- Bu bombalar seçmene sesleniyor. Ey seçmen, bak, HDP siyasette ağırlık kazanırsa ülke yeniden kanlı günlere dönecek; yeniden silahlar konuşacak, bombalar patlayacak. Kork ve sakın HDP’ye oy verme, diyor... 
Öyleyse bir soru daha:
Peki HDP’ye oy verilmemesi, HDP’nin barajı aşamaması kimin işine yarar? 
E artık her şeyi benden beklemeyin; hiç olmazsa bu sorunun cevabını siz verin...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums