Hangi CHP?

  • 12.04.2011 00:00

Aceleci Tırmık okurunun kısa e-mektubu daha öğle saatlerinde ekranımda belirdi:

”Aydın abi, listeler bugün belli olduğuna göre yarın aday listeleri üstüne Tırmık yazmayanı dövüyorlar, haberin olsun!”

İyi mi?

Gel de yazma. Hatta sıkıysa yazma...

Buyrun...

Buyrun da...

Dün gece bütün televizyon ekranlarında başka konu yoktu. Herkes, bilen bilmeyen, aklı eren ermeyen ekranlarda boy gösterdi; aday listeleri üstüne ince ağır ahkâm kesti; AKP nereye yöneldi, CHP ne yapıyor, MHP’nin hesabı ne, BDP’nin bağımsızları ne yapar sorularına uzun uzun cevap arandı.

Ben ekranı kapatıp, bir tas kahve kaynatıp “Kitap okuyup yorulsam mı, sudoku çözüp dinlensem mi” diye zorlu ikilemler içinde bocalarken ekranlarda ikinci tur aday değerlendirmesi bitmiş, üçüncü tura geçiliyordu...

Eee?

Ne yazılır ki? Söylenmedik laf, yapılmadık yorum mu kaldı?

Yine de buyrun...

* * *

Aday listeleri galiba en çok CHP’yi çalkaladı.

Baykal hariç, yıllar boyu onun eteğinde, yamacında, siyasal çizgisinde (“çizgisizliği” diye de okunabilir) yürüyen takım hemen hemen toptan tasfiye oldu.

Eh, bence iyi oldu.

“Onlar gitti de yerlerine gelenler pek mi matah sanki” diye kötümserlik yapmayın. Size Bektaşi babasının fıkrasını anlatıp sustururum.

Hani baba erenlerin önüne iki şişe şarap koymuşlar.

- Erenler sen anlarsın. Bak bakalım bu şaraplardan hangisi iyi, diye sormuşlar.

Bizimki şişenin birini açıp bir yudum almış; duraksamadan öteki şişeyi göstermiş:

- Bu daha iyi...

- E onu tatmadın bile, diye itiraz etmişler.

Baba erenler gülümsemiş, bir yudum çektiği şişeyi işaret etmiş:

- Bundan kötüsü olamaz...

Ne yani CHP’nin açıkladığı –mesela- Canan Arıtman’sız, -mesela- Kemal Anadol’suz, -mesela- Önder Sav’sız liste, onların ve benzerlerinin yer alacağı bir listeden daha kötü olabilir mi?


* * *


Bir de Ergenekon sanıklarının ya da aynı yolun yolcularının CHP listelerinde yer alışı var.

Ergenekon’la uzaktan yakından ilgisi olmayan savcı Cihaner’in üstü çizilirken, siyasal ideolojisi itibariyle MHP’den liste başı olması gereken Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan liste başı olmasına; “Genç subayların rahatsız” olduğunu duyurarak haberciliğe yeni bir boyut kazandırmış, bizlere gazetecilik dersi vermiş Mustafa Balbay’ın; İşçi Partisi üyesi olduğunu sandığım (demek değilmiş) Sinan Aygün’ün; darbe yapamaz hale gelmiş orduya ağıtlar düzen Süheyl Batum’un kesinlikle seçilebilir sıralardan aday gösterilmelerine bence kafayı fazla takmayın...

Bu CHP’nin son dönemin moda deyimini kullanırsak “kemik seçmenini” tavlamak için yaptığı bir siyasal manevra olsa gerek. Kaldı ki bal gibi tutuklanmadan yargılanabilecek, yine de tutuklandıklarına göre makul bir süre geçince artık tutuksuz yargılanabileceklerine karar verilebilecek olan bu zatların anlamsızlaşmış, daha da kötüsü Ergenekon davasına ciddi ölçüde zarar veren “Silivri ikametleri” eğer milletvekili seçilince son bulursa bu Ergenekon davasına önem veren ve darbe heveslilerini sindirecek, darbe ortamı yaratmak için cinayetler dahil suç işleyenleri cezalandıracak bir sonuca ulaşmasını isteyenler için “iyi oldu” dedirtecek bir gelişme olur.

Önemli olan Kılıçdaroğlu ve ekibinin “yeni” olduğunu iddia ile öne sürdükleri CHP’nin sahiden yeni olup olmadığı. Bu Ergenekon sanıklarını aday göstermeleriyle değil, seçim sonrasında Ergenekon avukatlığına devam edip etmeyecekleriyle belli olacak. CHP’nin yeni olup olmadığının en belirgin mihenk taşı bence bu.


* * *


Milletvekili aday listeleri üstüne bugünlük benden bu kadar.

Umarım dayak yemekten kurtulmuşumdur...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • hayri irdal
    hayri irdal
    10.09.2012 18:41

    uzun lafın kısası ahmet üstad der ki "sayın başvekil hazretleri bizi kaale alın,". kimse yüzümüze bakmıyor, kürtçüler fetullahçılar hepsi bize sırtını döndü adam hesabına alan kalmadı..

  • Kürşad
    Kürşad
    9.09.2012 22:35

    "Benim camilerim" gibi bir yazıyı yazmış bir yazarın güç körü olmuş bir başbakanı bu kadar sıklıkla konu edinmesi başta biz okuyucularını daha ciddi konularda daha fazla müstefid olmaktan alıkoymak demektir. Siyasiler gelir geçer. Siyaset kaypak ve kul hakkı riskinden korkmayanlara ait bir zemindir. "Fıratın kenarında kurtun kaptığı kuzudan kendini sorumlu bilenlerin" asla talip olmayacağı dünyalık makamlara ve alkışlara ağız suyu akıtanlardan daha önemli ve faydalı konular vardır muhakkak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums