Sınırları açın

  • 8.02.2015 00:00

 Paris’te gerçekleşen saldırının faturası savaş çığırtkanlarına, Suriye’yi her gün bombalayan emperyalistlere değil, Suriye başta olmak üzere savaş bölgelerinden hayatını kurtarmak için kaçan göçmenlere ve Batı’da yaşayan Müslümanlara kesildi. Fransa başta olmak üzere bütün Avrupa ülkeleri sınır geçişini zorlaştıran ve asıl olarak güvenlik politikalarının sıkılaştırılmasına dayanan önlemler aldı.

Avrupa Birliği çareyi Türkiye’yi sınır bekçisi yapmakta buldu. Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan son anlaşma ile 3 milyar dolar karşılığında bütün göçmenleri Türkiye’ye hapsedecek ve kazara sınırdan geçerek Avrupa’ya ulaşmayı başaranları da ülkelerine iade edilmek üzere Türkiye’ye geri gönderecek. Türkiye de bunu bize ‘Avrupa’ya vizesiz seyahat’ diye pazarlayacak.

Bu arada tüm dünyada göçmenler ‘olağan şüpheli’ muamelesi görecek. Bütün terör eylemlerinin sorumlusu onlar olacak. Kaldıkları kamplar yakılacak, ırkçı saldırılara maruz kalacaklar.

Ama bu politikalardan medet umanlara kötü bir haberimiz var; nasıl bombalarınız Ortadoğu’da IŞİD sorununu çözemiyorsa güvenlikçi sınır politikalarınız ve Türkiye’ye verdiğiniz rüşvet de insanların sınırlardan geçişini önleyemeyecek. Sadece insan tacirleri daha çok para kazanacak ve bu tehlikeli yolculukta daha fazla sayıda insan ölecek.

Peki bu felaketi nasıl önleyeceğiz?

Birincisi göçmenlerin karşı karşıya kaldığı kısıtlamalar ve ırkçı muamele şu an Suriye’de devam eden ve artık açıktan bütün dünyanın karşı karşıya geldiği bir çatışmaya dönüşen savaştan bağımsız düşünülemez. Irkçılığı durdurmanın ilk yolu savaşa, 14 ülkenin aynı anda Suriye semalarında uçaklarını uçurmasına, IŞİD bahanesiyle Suriye’yi bombalamasına karşı çıkmaktır. Yani Ortadoğu’da hemen, şimdi barış demektir.

İkincisi hepimizin kendi ülke yönetimlerine dönüp “sınırları koşulsuz açın” demesidir.Yunanistan’daki ırkçılık karşıtlarının 23-24 Ocak 2016’da yapacakları eylem bu anlamda hepimize örnek oluşturuyor. Yunanistan’daki aktivistler “Sınırları açın! Meriç Nehri’ndeki Çitleri Kaldırın” sloganıyla Türkiye-Yunanistan arasındaki sınırın göçmenlere kapatılmasına karşı eylem yapacaklar. Her ülkede bu tür eylemlerin yapılması çok önemli.

Türkiye’nin Avrupa’dan aldığı rüşvet karşılığında sınır bekçiliği yapmayı kabul ettiği bugünlerde bu eylem ve bu eylemi düzenleyen aktivistlerle dayanışmak bizim için daha da önemli. Hep beraber tüm dünyaya seslenmeleyiz: “Sınırları açın!”

Arife Köse

arifekose@gmail.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Serdar
    Serdar
    2.03.2014 15:44

    Metin yazımında gözden kaçmış, yazının birazı sağ tarafa kaçmış okunmuyor. Bilginize.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums