Hrant Dink cinayeti hangi örgütün işi?

  • 12.01.2013 00:00

 Alt Üst dergisinin dokuzuncu sayısı için Hrant Dink davası avukatlarından Fethiye Çetin ile bir röportaj yaptık. Muhtemelen önümüzdeki günlerde tamamını okuyacaksınız.

Söyleşiyi yaptığımız tarihte Yargıtay henüz İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının, 'Sanıkların atılı suçları örgütün faaliyeti çerçevesinde işlediği' gerekçesiyle bozulmasını istememişti.

Çetin o söyleşide, “Hrant Dink cinayetinin ardındaki örgüt ortaya çıkarılırsa, bütün siyasi cinayetler, gazeteci cinayetleri, faili meçhuller çözülür. Yıllar önce; “Bu cinayet aydınlanırsa Türkiye aydınlanır” demiştim bir röportajımda, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Cinayetin ipuçları bizi, devletin derinliklerine götürüyor, hala korunan ve dokunulmayan… Böylesi bir cinayetin aydınlatılabilmesi için işte bu yapının üstüne gidilmesi ve açığa çıkarılması gerekir” demişti.

Hrant Dink’in öldürülmesinin bir örgüt işi olduğu yıllardır bu davanın peşinden koşanlar için sürpriz olmadığı gibi bu örgütün kim olduğu da cevabı bilinmeyen bir soru değil.

Hrant’ın katili Ergenekon çetesi

Geçmişte Hrant Dink’i tehdit edenlerin, 301’den yargılandığı mahkemelerin önüne gelip gösteri yapanların hepsi bugün Ergenekon davasından tutuklu.

Hrant Dink, "Ruh Halimin Güvercin Tedirginliği" adlı son yazısını Türklüğü aşağılamaktan yargılandığı 301 davasına bugün Ergenekon davasında yargılanan Veli Küçük'ün katılması üzerine yazmıştı.

Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Özel Operasyon Gücü Komutanlığı tarafından 2009 yılı Mart ayında hazırlanan "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nda Hrant Dink cinayeti "operasyon" olarak geçiyordu.

Darbe planının girişindeki "durum" başlıklı bölümün ilk maddesi şöyle:

"Rahip Santaro, Malatya Zirve Yayınevi ve Hrant DİNK operasyonları sonrasında, Türkiye'de yaşayan gayrimüslimlerin irticai grupların hedefinde olduğu yönünde kamuoyu oluşmuş, ancak AKP tarafından, karşıt medyanın da desteğiyle, söz konusu olayların Ergenekon tarafından organize edildiği şeklinde yoğun propaganda faaliyetlerinde bulunulmuştur."

"Koşullar" başlıklı bölümün ilk maddesin de ise şu tespit yer alıyor:

"Hrant DİNK cinayeti sonrasında, geniş bir kitle tarafından, "Hepimiz Ermeni'yiz", "Hepimiz Hrant'ız" şeklindeki sloganlarla Hrant DİNK ve Türkiye'de yaşayan gayrimüslimlere sahip çıkılmıştır."

Yine Balyoz Darbe Planı iddianamesinde İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan suikast listesi yer alan 19 kişi arasında Hrant Dink’in ismi de vardı. "Darbe karşıtı Ermeni Basına" yönelik yapılacak Orak adı verilen operasyon için "Tahrip ve bomba imha" eğitim almış üç özel harekâtçı astsubaya görev verilmişti. Hrant Dink'in adı darbe sırasında tutuklanacak gazeteciler arasında da geçiyordu.

Ama tabii ki bütün bu darbe planlarında ve suikast listelerinde Hrant Dink’in adının geçmesi bir tesadüf değildi. Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz gibiler durup duruken Hrant Dink’i hedef almadılar. 2001 yılından itibaren Milli Gücenlik Kurulu azınlıklar ve misyonerliği iç tehdit olarak değerlendirdi. Bu süreçte Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ve üniversitelerde yine Ergenekon sanığı Sevgi Erenol tarafından verilen seminerlerde, ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditler bir piramit arzederse, bunun en tepesinde azınlıkların olduğu anlatılıyordu.

Koruyanlar da suçlu

Bugüne kadar, Hrant Dink cinayetinin arkasında örgüt olduğunu görmeyen, görmek istemeyen sadece devlet ve hükümetti. Dava kararının açıklandığı gün ve bugüne kadar her mahkemeye gidenler, her 19 Ocak’ta Agos’a yürüyenler, “biz bitti demeden bu dava bitmez” diyenler bunu zaten biliyordu ve bıkmadan usanmadan söylüyordu. Örgüt de belli, bu örgütün bu cinayeti işlemesine göz yumanlar, bildiği halde önlem almayanlar da belli. Cinayetin işlenmesine göz yuman vali milletvekili, Hrant Dink’i 301’den mahkum eden hakim ise ombudsman oldu. Evet, Hrant Dink’in katili Ergenekon çetesi. Katili koruyan ise bu siyasal iktidar. Hani Erdoğan, “derin devleti tamamen bitirdik diyemem” diyordu ya, işte Yargıtay kararı, işte örgüt, işte (derin) devlet! Bütün mesele, siyasal iktidar bunları korumaktan vazgeçecek mi vazgeçmeyecek mi?

arifekose@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums