“ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAK!” ÖYLE Mİ?

  • 3.03.2020 00:00

 Evet, Şehitler Tepesi boş kalmadı! İçimize ateş düştü.

Şimdi bu kültür üzerine düşünme zamanı. Bu ruh halini canlı tutmak bugün kimin, ne işine yarıyor diye sormak zamanı. Şühedaya neden ihtiyacınız var, yaşamaya değil de, neden ölmeye çağırıyoruz  insanları?

Komşunuzun evinin nasıl yönetileceğine, kimin tarafından yönetileceğine siz ne hakla karışırsınız? Sınırı aşıp size saldıran mı var? Kapınıza göçmen dayanmışsa, size bu, komşunuzun evine, kapıyı kırıp girme hakkı verir mi? Girdiğiniz komşunun evinde kime, ne destek veriyorsunuz, kimden destek alıyorsunuz?

Savaştığınız da Müslüman değil mi? Toprağa düşen hangi askeri, Allah’ın, “Şehit” kabul edeceğini nereden biliyorsunuz? Sizin ki Şehit de, komşunuzun ki değil mi?

Ne yaparsan terörist ya da kahraman, ne yapmazsan mağdur ya da hain olursun. Bunun kararını vermek için kullanacağın nesnel bir ölçüt var mı?

Ayrım gözetmeyen kör şiddete terör, buna alet olana terörist denir. Bu kavramı işine geldiği gibi kullanabilir misin? Her çatıştığına “Terörist” damgası vurabilir misin? Karşılıklı iki kişi fırsatını buldukça birbirine kurşun sıkıyorsa, bunlardan hangisi terörist, buna nasıl, kim karar verecek?

Senin teröristine çevrendeki hiçbir ülkede “terörist” denmiyorsa, ortada bir sorun yok mu? Çevrendeki herkesi mi düşman, bu paranoya ile nasıl yaşanır. Durup bir yerde “ben ne yapıyorum” diye kendine sormaz mısın?

İpleri eline geçirmiş biri, önüne gelene terörist diyor, ipi geriyorsa; insanları ayrıştırıyor, kendine düşman yaratmanın enerjisinden yararlanıp ayakta kalmaya çalışıyorsa, senin görevin bu oyunu bozmak değil midir? Başka türlü “Muhalefet” olmanın anlamı nedir? Tek adam siyaseti karşında nasıl muhalefet yapılır?

Güvercin de olsan, savaştan, çatışmadan ölesiye nefret de etsen; yanlışa “yanlış”, Krala “çıplak” diyemiyorsan “terör destekçisi, hain” diye suçlanmaktan kendini kurtarabilir misin? Üzerime çamur bulaşmasın diye sessiz kalırsan temiz kalır mısın?

Komşuya dönük operasyona destek verirken aklın nerdeydi?  Bunun, ileride seni de içine çekecek bir bataklık olduğunu nasıl göremedin.

Muhalefet cephesini “herkes için hak, hukuk, adalet, demokrasi” orijinli örmeden, bataklığa direnmeden, dostunu düşmanını ayırt etmeden; günü birlik itiş kakışlarla ortaya koyduğuna “muhalefet”, “siyaset” denir mi?

Bu toplumda “düşünme, akıl yürütme, olayları gerçekçi analiz etme, bilimsel tutum, objektiflik, yeterli kanıta sahip olmadan karar vermeme, yaratıcı düşünme, çok yönlü düşünme, tutarlılık, ilkeli olma” davranış biçimleri neden bu kadar ayağa düşmüş durumda?

Neden insanlar “sloganlar, iman pohpohlamaları, ajitasyonlar, retorik, ideoloji, aidiyetler, yandaşlıklar, ahbap çavuş ilişkileri, korkular, savunma mekanizmaları, duygusal tepkiler” üzerinden kendilerini ifade ediyor, birbirleri ile ilişki kuruyorlar.

Bu kültürde ayıklanması gereken geçmişten gelen ayak bağları olduğunu, ayağında (kafanda) kırılması gereken prangalar olduğunu ne zaman göreceksin. Bunları ancak geçmişte bulacağın moral dayanaklarla aşabileceğinin ayrımında mısın?

Sözüm bir kişiye değil, bütün Türkiye’ye!

Yollara düşmüş mülteci görüntüleri içinizde hiç mi burukluk yaratmıyor? Neden bu insanlar dün değil de bugün yollarda! Bu insanların evinden köyünden kopmasında politikalarınızın hiç mi payı yok!

Savaşa, çatışmaya, gösterişe, propagandaya, yandaş kayırmaya ayrılan kaynaklar; insana, gençlerin eğitimine, işsizliğe çare bulmaya tarımda, sanayide doğa dostu yatırımlara seferber edilse bu gün daha huzurlu, kendi içinde daha barışık bir toplum olmaz mıydık?

Sorgulamayanın, boyun eğenin, dolduruşa gelenin, şakşakçının, eyyamcının, göz yumanın o gençlerin toprağa düşmesinde hiç mi günahı yok! 

Ülkeni savunsun diye askere aldığın 36 genç, fidan yaban ellerde toprağa düştü. Bu gençleri koruyamayacaktın da, onları oraya niye gönderdin? Ne diye bir “gece ansızın gelebiliriz” diye babalandın? Bunun bedelini bugün kim ödedi? Bu gençlerin anasının, babasının, eşinin gözünün içine nasıl bakacaksın, ne diyeceksin?

“Şehitler Tepesi boş kalmayacak”, öyle mi? İçin rahat mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums