İSTANBUL SEÇİMLERİNDE YILDIRIMA TÜRKTELEKOM DESTEĞİ

  • 20.06.2019 00:00

 Mayıs’ın 25’inden bu yana Balıkesir merkez deki internet aboneliğimi Dikili Salihleraltı’ndaki yazlığıma nakil yaptırmaya çalışıyorum. Haftada en az üç beş kez; üç hafta içinde 10’u aşkın görüşmem var.

Bir türlü olmuyor. Olmuyor.

Önce ne hikmet ise yazlık adresimi bir türlü tespit edemediler. Sistemlerinde Dikili belediyesinin verdiği numarataj yer almıyormuş. Bir hafta bununla uğraştık. Sonra yazlığın bulunduğu bölgede bağlantı için gerekli “pot”un olmadığı ortaya çıktı.  Artık aradığım zaman şu anonsu duyuyorum: “Bölgede alt yapı sorunları yaşanıyor, üzerinde çalışılıyor.” Ama ne hikmetse önceden nakil yaptırmış komşular aynı hizmeti alıyorlar. Diğer komşu ile biz yeni nakiller bir türlü nakil işlemiz tamamlanmıyor. 

Bu ne iş diye düşünürken, 24 Haziran arifesinde yaşadığımız aklıma geldi. O zamanda 15 gün internet bağlantısı kuramıyorduk.  Sanıyorum bu kez de alt yapı sorunlarının çözülmesi için İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçlanması gerekiyor.  

Son görüşmede servis operatörüne bu düşüncemi ilettim. Siz bunu İstanbul seçimleri nedeniyle özellikle yapıyorsunuz. Bu bölgenin siyasi yaklaşımı ortada Dikili bölgesinden insanların İstanbul’da seçmenlerle ilişki kurmalarını, onları etkilemelerini aklınızca önlemeye çalışıyorsunuz. Bu alt yapı sorunlarının anlamı galiba bu dedim. Operatör bu görüşe karşı hiçbir şey söylemedi.

Buradan benim çıkardığım sonuç şu: kurumsal yapıyı elinde tutan güç olarak AKP’li yöneticiler her türlü yapıyı seçimde kendileri için olumsuz bir sonuç ortaya çıkmaması için kullanıyor.

Devlet kurumlarının, yanı sıra ana akım medyanın, Türk Telekom gibi kurumların siyaseten araç olarak kullanıldığı yerde muhalefetin sivil toplumun demokrasiye sahip çıkabilmesi, çok sıkı işbirliği, örgütlenme, dayanışma gerektirir. Muhalefet bunun ne kadar farkında, buna ne kadar hazır bu konuda şüphelerim var.

Öyle görünüyor ki 23 Haziran da Ekrem İmamoğlu buna rağmen kazanırsa, bu seçimin ya AKP için, ya da Türkiye için sonuçları çok ağır olacak.

Kabul edelim ki, partili Cumhurbaşkanımızın yenilgiyi kabul etmesi çok zor!

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Seçimlerini kazanmasıyla, Türkiye’de her şeyin kısa sürede “çok güzel” olacağını beklentisi çok romantik, insana umut veriyor vermesine de...

Görünen köyde de durum, pek öyle gözükmüyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums