Halkın Zaferi

  • 7.10.2010 00:00

 

Oligarşik güçlerin, geleceklerini bu güçlere bağlayan siyasal partilerin,

            ‘’CHP. MHP. BDP’’ her türlü gerçek dışı propagandalarına rağmen referandum halkımızın zaferiyle sonuçlandı. Bu tarihi sonuç otuz senelik faşist ruhlu anayasanın yürürlükten kaldırma sürecinin başlangıcı oldu. Bu sürecin tamamlanması yani yeni bir anayasal düzene geçişin sağlanması için, halkımızın 12 Eylülde gösterdiği duyarlılığı ve sorumluluğu 2011 de yapılacak genel seçimlerde de göstermesine bağlıdır.

  1923 den beri yapılan anayasal düzenlemelerde halk dışlanmış Devlet ön plana çıkmıştır. Başka bir değişle bürokratik otoritenin egemenliği tesis edilmiştir.12 Eylül referandumunda verilen mesaj kesindir: tüm demokratik toplumlarda olduğu gibi ülkemizde de halk. Ön plana çıkmıştır. Devlet kutsal bir varlık değil teknik bir aygıt olarak görülmüştür. Toplumsal bir mutabakatla başlamasını istediğimiz çalışmaların düşünce, inanç, anlatım ve örgütlenme özgürlüklerinin sosyal güvenlik ve sosyal adalet ilkelerinin temel değerler olarak Anayasada yer almasının izleyicisi ve mücadelecisi olacağız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums