Akçakoca’nın Sorunları Çözüm Bekliyor

  • 20.09.2012 00:00

 Üç buçuk yılını tamamlayan Akçakoca Belediyesi, su sorununu çözemedi... Yağmur yağıyor, “Su Havzası’nda bulanmadan dolayı” su kesintisi... Kurak oluyor, kesinti... “Ana boruda arıza nedeniyle” kesinti... 

Vatandaş, kesintinin nedenini öğrenmek istiyor... Başkan Yardımcısı’na ulaşıyor... “Şu anda İstanbul’dan geliyorum, her hangi bir bilgim yok” diyor, Başkan Yardımcısı... Daha sonra vatandaş, Başkan Yardımcısı’nın makamına gidiyor... Aldığı yanıt: “Bizden önceki yönetimler zamanında su kesintisi olmuyor muydu?”

Başkan ise, Su Deposu sorununu çözmeden, mahallelerin su sorununa ait son reklamları bilbordlara asmakta...

Neticede; yorgun argın bahçesinden evine gelen vatandaş “Bir banyo yapar, yorgunluğumu atarım” der, banyoya girer, musluklarda damla yok... Gerisini sizler düşünün. 

Sayın Başkan ve Belediye Meclisi’ne soruyorum: Bu makama gelmeden bu halka ne vaatlerde bulundunuz, hiç aklınıza geliyor mu? Sizleri oraya seçen bu halk; hava koşulları ne olursa olsun, 24 saat musluğundan suyunun akması için bu hizmetkârlığı sizlere verdi. 

Hacıyusuflar Mahallesi’nde, on ailenin suyu yeni şebekeye bağlanmadığı için, 1952’de döşenen pik borularla su verilmekte... Bu borular, miadını doldurmuş çürük borular... Bu borulara takılı musluklardan, bazı uyanıkların kaçak su kullandıkları söylenmekte...

Ses Kirliliği

Ses kirliliği, başını almış gidiyor... Bisikletli simitçilerin sesi, seyyar ekmekçi, patates soğan satıcısı, hurdacı, overlokçu... Sesine gürlüğüne güvenen, arabasına megafon takan, Akçakoca’ya geliyor… Bağıran bağırana… Buna bir “dur” diyecek çıkmayacak mı? Bunlar Belediye Zabıtası’nın görev alanına girmiyor mu? Hani pazar yerinde bağırarak satış yasaklanmıştı? Desenize, “Balık baştan kokmuş”... İnsanların, ekmeğini kazanırken etrafını rahatsız etmemesinin koşulları oluşturulamaz mı?

Kendisini trafik polisi zanneden “Zaza” namlı bir vatandaş,  Çarşı Meydanı’nda elinde bir düdük, arabalara yön vermekte... Buna da bir “dur” diyen yok... 

Çevre Temizliği

Yukarı Mahalle’de Su Deposu’nun arkasındaki tel avlu içine alınan arazi, Belediye’nin çöplüğü gibi...

Bazı caddelerde tretuvarlar, böğürtlen dikeni ve ottan kaybolmuş durumda... 

Okullar açıldı… Okul çocukları, sokak köpeklerinden korunmak için, anne babaları ile okula gitmekteler... 

Mezarlık Bekçisi Hasan, bizzat bana gelerek; “Ali Abi, durumu gördün mü?” diyor... “Ne durumu?” dedim... “Yenge’nin mezarını köpekler dağıtmış.” Gidip baktığımda, doğru söylediğini gözlerimle gördüm. Köpekler konusunda duyarlılık gösteren bazı arkadaşlarımız, bu konuda ne derler? Çok merak ediyorum... Şunu bilmelerini isterim; gereken önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Ben de içinde, mezar sahipleri, burunlarından solumaktalar. 

Yukarıda yazdıklarımın hepsi, Belediye’nin görev alanına girmekte... Ne kadar duyarlı olduklarını göreceğiz. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums