Yazık...

  • 20.03.2012 00:00

 

Hepimizin zihnine kazınmış bir fotoğraf var, 20 Ocak günü Samsun'da çekilmiş. Arka zeminde dev bir Türk bayrağı, üzerinde "Vatan Toprağı Kutsaldır, Kaderine Terk Edilemez" yazıyor. Önünde ise bir gün önce ülkeyi, ülke vicdanını ve demokrasiyi sarsacak bir cinayet işlemiş bir katil, elinde başka bir Türk bayrağı, sağında ve solunda hatıra pozu veren iki güvenlik görevlisiyle kameraya bakıyor.

Bu kişilerden birisinin göğsünde jandarma yazıyor...

Diğeri ise, rütbeli bir polis, dönemin Samsun Asayiş Şube Müdürü Yakup Kurtaran...

Bu fotoğraf Dink'in katledilmesinin öncesi ve sonrasının, nedenleri ve faillerinin simgesi olarak tarihe geçti. Adeta devlet gözetiminde işlenmiş siyasi bir cinayeti tüm tarihsel ve karanlık yönleriyle anlatan bu fotoğraf, bugün başka siyasi bir durumu tüm açıklığıyla tarif ediyor.

Radikal Gazetesi'nin usta muhabirlerinden İsmail Saymaz'ın dünkü haberi gazetesinin manşetini süslüyordu: "Marjinal Polis Terfi Aldı"

Şöyle diyordu haber:

"Fotoğrafın ortaya çıkması üzerine Yakup Kurtaran ve bir grup polis görevlisi 5 Şubat 2007'de açığa alındı. Polis müfettişleri, yaptıkları araştırma sonunda, Kurtaran için 16 aylık kıdem durdurma cezası verilmesini önerdi. Buna karşın 1 gün maaş kesim cezası verildi. Kurtaran bu cezayı Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdi.

Hakkında dava açılmasına gerek duyulmayan Kurtaran, önce Amasya'ya, kısa bir süre sonra da Malatya'ya Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne atandı. Kurtaran, daha sonra da pasaport işlerinden sorumlu oldu. O resmi çektirdiği dönemde dördüncü sınıf komiser olan Kurtaran, beş yılın ardından ikinci sınıfa terfi etti ve bu yıl da Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı'na getirildi.

O gün Samast'la birlikte resim çektirmek için birbirleriyle yarışan kamu görevlileri beraat edip terfi alırken bu görüntüleri basına veren, kimliği belirsiz kişi veya kişiler hakkında, 'fotoğraf ve kamera görüntülerinin görsel ve yazılı basında yer alması suretiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal' iddiasıyla halen 2007/9251 numaralı bir soruşturma dosyasının bulunduğu da ortaya çıktı.

DDK raporuna göre, bu dosyanın 21 Mayıs 2015'e kadar zamanaşımı süresinin olduğu ve 'o tarihe kadar evrakın daimi aramaya alındığı' belirtiliyor.

Öte yandan, 'Bayrak Davası'na ilişkin yalnızca iki polise dava açılmış, onlar da beraat etmişlerdi..."

Söylenecek başka ne var?

Devlet yapılanı doğal ve sıradan karşılıyor, tekrarında beis görmüyor...

Nasıl bir devlet bu?

Ve hangi devlet?

Bir devlet, Devlet Denetleme Kurulu üzerinden, "Esasen, Hrant Dink'i hedef haline getiren ve Hrant Dink'i öldüren kişinin eline bayrak vererek resim çektiren marjinal anlayışların ortaya çıkmasına yol açan bazı paradigmalarla yüzleşilmesi..."ni telkin ediyor... "Bu tür ortamlardan beslenerek varlığını devam ettiren ve bazı kamu görevlilerinin de dahil olduğu hukuk dışı oluşumlarla ilgili mücadelenin sürdürülebilmesi ve 'demokratik devlet' olgusunun hayata geçirilmesine yönelik son yıllarda ortaya konulan çaba ve gayretlerin güçlendirilmesini" istiyor...

Öteki devlet ise terfi ettiriyor.

Siyasi iktidar hangi devleti temsil ediyor?

Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yaptık diyen hükümet yetkilileri bu duruma nasıl açıklama getirecek?

Açıklama var mı ki?

Dink'i İstanbul Valiliği'nde uyaran MİT mensubunu İzmir Bölge Başkanlığı'na atayan, cinayet sırasında vali olan devlet memurunu milletvekili, emniyet müdürü olan polisini vali yapan bu iktidar değil midir?

Bu arada, KCK iddianamesi açıklandı. Kürt sorununda farklı fikirleri ve ilişkileri olan Büşra Ersanlı hakkında 15 yıl, Ragıp Zarakolu hakkında 10 yıl ceza isteniyor...

Yazık...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums