Yazıcıoğlu cinayeti mi?

  • 21.09.2011 00:00

 BERLIN

Bundan 8 ay önce Strasbourg'ta Cumhurbaşkanı Gül'le hemen hemen aynı gazeteci grubuyla birlikteydik. Hasan Cemal, Sedat Ergin, İsmail Küçükkaya, Abdülhamit Bilici o gezide de vardı. Gül'le Dink cinayetiyle ilgili konuşmuş ve bu konuda Devlet Denetleme Kurulu'nu neden hareket geçirmediğini sormuştuk.

Cumhurbaşkanı bunu gerekliyse yapacağını açıklamış, nitekim birkaç gün sonra Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmişti.

Bu kurulu görevlendirdiği bir başka konu da Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlan helikopter kazasıydı.

Önceki gece Berlin'de sıkıntılı üniversite konuşması sonrası, fırsat oldu, Gül bizlerle bir araya geldi. Pek çok konu yanında, Devlet Denetleme Kurulu'nun Dink ve Yazıcıoğlu çalışmalarını sorma ve konuşma imkânı bulduk.

İnanılmazdı?

Cumhurbaşkanı özellikle Yazıcıoğlu dosyasıyla ilgili inanılmaz açıklamalar yaptı.

Şöyle diyordu: 'Dink ve Yazıcıoğlu'yla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim. Görüşmeler yaptılar, çalışmalarını tam olarak bitirmediler. Doğrusu Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili çok üzücü durumlar ortaya çıktı. Yani inanmak mümkün değil ama ortaya çıkan büyük açıklar oldu.

Düşünebiliyor musunuz? Mecliste bu mesele kapanmıştı. Ama düşen helikopterin beyni, yani her şeyi kaydeden o hafızası yok şimdi ortada. Keçiler gelip söküp götürmedi onu. Böyle özel vidalarla sökülüp alınmış ve ortada yok. Bunun yok olduğunu tespit etti bu denetleme raporu. Bu tespit edildikten sonra ihbarlar yağdı. Yazmış adam, 'Cumhurbaşkanım' diye bana gönderdi. (kaza mahallinde bulunan bazı kamu görevlileri) 'Biz görev yapıyoruz zannediyorduk ama şunlar şunlar da var. Al şu videoya bak' diye gönderdiler.

Baktım ki bir taraftan birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri de bir taraftan (kara kutunun) vidasını söküyor.

Bunların hepsi çıktı ortaya.

'Cinayet mi' sorusuna, onu savcı söyleyecek diyerek yanıt verdi Gül. 'Savcılık her şeyi ortaya çıkartacak. Çok detaylı çalışıyorlar onu söylemek isterim. Daha bunun gibi insanın aklının almayacağı çok şeyler var orada, çok fazlasını söylemeyeyim?' diyerek kapadı konuyu?

Kimdi vidaları sökenler?

Bu soruya yanıt vermek istemedi Cumhurbaşkanı.

Helikopterin düştüğü yeri, o bölgedeki görev birimlerini düşününce, akla önce jandarma geliyor. Belli ki bu dosyanın altından büyük bir pislik çıkacak. Belki de bu pislik yeni bir temizliğe vesile olacak.

Cumhurbaşkanı bunları anlatırken aklıma geldi, kendisine de söyledim.

Hrant Dink cinayetinden sonra Yasin Hayal, Ogün Samast gibilerin ilişkide olduğu Alperenler teşkilatı gündeme gelmiş, BBP ile sorular ortaya atılmıştı. O günlerde BBP teşkilatından bir isim aramış, Yazıcıoğlu'nun benimle ve hatırladığım kadar Etyen Mahçupyan, Eser Karakaş gibi isimlerle bir araya gelmek istediğini söylemişti. Konuşmak istediği konular var demişti.

Bu buluşma olmadı, Yazıcoğlu öldü.

İnsan, ölüm nedeninin, Dink konusu ve diğer meselelerde bildikleriyle, anlatmak istedikleriyle ilgili olup olmadığını kendisine sormadan edemiyor.

Gelelim diğer konulara?

Türkiye-Almanya, Türkiye Avrupa, Filistin meselesi gibi konularda bir ufuk turu yapıldı Cumhurbaşkanıyla?

 

 

Helikopterin beynini keçiler götürmedi ki

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums