CHP Avrupa'yı da dağıttı…

  • 18.05.2013 00:00

 Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de karşı karşıya kaldığı durumu nasıl yorumlamak lazım? Kılıçaroğlu'nun Salı grup toplantısı edasıyla Sosyalist Parti  lideri Swoboda'nın önünde, onu araç kılarak Erdoğan'ı Esat'a benzetmesine güler misiniz, ağlar mısınız?

Swoboda şu tepkiyi veriyordu Kılıçdaroğlu'na:

'Erdoğan'la Beşşar Esed'i mukayese eden açıklamalar sadece yanlış anlaşılma olabilir. Erdoğan'ın siyasetine yönelik bütün meşru tenkitlere katılmakla birlikte, Erdoğan'ın, Suriye halkına karşı terör ve savaş yürüten Beşşar Esed'le mukayese edilmesi mümkün değildir.'

Swoboda'nın bu benzetmeye tepki göstermesini, Kılıçdaroğlu sözlerine açıklık getirmedikçe ikili görüşme yapmayacağını ilan etmesini, CHP'nin (daha doğrusu yönetiminin), ucuz siyaseti itibariyle, hakettiğini bulması olarak yorumlayanlar olacaktır.

Bir bakıma öyledir…

Ancak diğer taraftan ülkenin ana muhalefet partisinin düştüğü hazin durum da kendi başına acıklı ve rahatsız edicidir.

Swoboda'nın tepkisi Kılıçdaroğlu'nun kendisini iç siyaset dalaşına alet etmesiyle ve siyasi üslup bakımından meşruiyet meselesiyle ilgilidir.

Ama yanlız bu da değil...

CHP'nin ulusalcı, Ergenekoncu, devletçi reflekslerine rağmen sol, sosyalist, sosyal demokrat bir parti olarak arz-ı endam etmesi, Avrupalı sosyalistleri uzun süredir rahatsız ediyor.

CHP'nin sosyal demokrat ve sosyalist yolu çoktandır geride bıraktığını, 'devletçi-askerci-aşırı milliyetçi eğimleri'yle sosyalist enternasyonalden ve AP'nin sol kanadından çıkarılması gerektiğini, yıllardır, Batı'daki en yetkili ağızlar tarafından duyarız.

Bilen bilir, Haziran 2008'de CHP'nin üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal tarafından uyarılması gündeme gelmişti. Bu korkuyla o zamanki genel başkan Baykal Sosyalist Enternasyonal toplantısının yapılacağı Atina'ya gitmekten vazgeçmişti.

O Sosyalist Enternasyonal 'krizi', CHP'nin, o malum siyasi dilini ülke dışında da kullanmakta hiç mahzur görmediğini ortaya koymuştu.

Baykal'ın şu sözleri arşivlerdedir:

'Türkiye'deki İslamcı iktidarla temastaki bazı solcu Avrupalı siyasetçiler, CHP'ye ve Türkiye'ye yanlış tavırlar içine girerlerse gerekeni yapacağız...'

Belli ki gelenek devam ediyor…

Beş yıl önce, bu köşede CHP ve Sosyalist Enternasyonal'le ilgili yazıyı şöyle bitirmiştim:

Sosyalist Enternasyonal'in 5 maddelik etik yasasının 4 maddesine göre üyeler:

'1- Birey ve azınlık haklarına saygı duyar…'

CHP saygı duymaz… Sadece 301. madde ve Kürt sorunundaki tavrı bile buna yeterli kanıttır…

'2- Tarafsız bir adalet sistemi ve bağımsız bir hukuku savunur.'

CHP savunmaz… Sadece Anayasa Mahkemesi etrafındaki son gelişmelerdeki tavrı bile bağımsız bir yargıyı savunma konusunda sıkıntıları olduğunu göstermektedir…

'3- Bütün ayrımcılıklara, özellikle cins, ırk, etnik köken, cinsel yönelim, din, dil, siyasal ve filozofik inançlar temelinde yapılan ayrımcılıklara karşı mücadele eder.'

CHP etmez… Sadece başörtüsü tavrı bile bir kültürel kast sistemini savunan elitist bir parti olduğu buna kanıttır.

'4- İktidarı ele geçirmek için askeri güç kullanımından sakınır. '

CHP sakınmaz… Tersine, askerle CHP siyaseti asker üzerinden yapar…

İşte böyledir CHP'nin çağ karşısındaki serancamı…'

Böyle gittikçe kimse hakim tek parti modelinden şikayet etmesin…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums