Karanlık bir kampanya ve sonrası…

  • 24.04.2013 00:00

 Bugün, bu köşeyi, beni ve muhtemelen okurlarımı da yakından ilgilendiren bir konuyla ilgili olarak Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bir açıklamasının kısaltılmış haline ayırıyorum.

Açıklama aynı zamanda benim açıklamam ya da yazım gibi okunabilir:

'Yeni Akit Gazetesi ve Habervaktim sitesinin Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ali Bayramoğlu'na yönelik başlattıkları karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını uyarmak amacıyla 17 Nisan 2012 tarihinde  bir imza kampanyası başlatmıştık. 

Ardından söz konusu iki yayın organı, gerçek dışı habercilikle, imzaların sahipleri tarafından atılmadığı yönünde haberler yapmıştı.

Habervaktim sitesinde, bu haberlerinden dolayı  tekzip alan iki yayın organı aynı habercilik anlayışını devam ettirmişti.

23 Ağustos 2012 günü 'Teröristler de imza attı' başlığı altında yapılan haberde 'Furkan Şırnak PKK'lı, Soreş Kandil Özgürlük savaşçısı, Okşan Özok Ankara Kaos GL mensubu'  gibi isimlerin kampanyaya imza attığı belirtilmişti.

İmzaların atılmasından 10 dakika sonra girilen bu  haberde  siteyi ve imzacıları karalayıcı yayınlar yapılmıştı.

Yaptığımız teknik araştırmada bu üç imzanın da Habervaktim web sitesi adresine kayıtlı IP NO: 88.226.117.38 bilgisayar ile yapıldığını tespit etmiştik.

Bu komployu  açıklamamızdan sonra Habervaktim sitesi sözkonusu haberi silmiş ve linkte farklı haber çıkmaya başlamıştı. Site 24 saat boyunca açıklama yapmamış, (düşünüp..!) 'Habervaktim'e 'IP'li tuzak' başlığı altında 'Gerçek yüzlerini deşifre eden haberlerimiz karşısında iyice köşeye sıkışan 'bölücü güruh', Habervaktim'i bu kez de komplolarla yıldırmaya çalışıyor... Karanlık odaklar, bilgisayarları uzaktan kumanda etme amacıyla yazılmış 'trojan' adlı program aracılığıyla network'ümüze girip, Habervaktim'in IP'sini kullanmışlar.' şeklinde haber- ler yapmışlardı…

3 Ekim 2012 tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Savcılık makamınca Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nde yaptırılan araştırma sonucu 06-12-2012 tarih 3008 sayılı yazıyla 3 farklı nick ismiyle atılan imzaların  Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akkaya olan Habervaktim web sitesi adresi olan telefona ait IP no'lu bilgisayardan atıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı 2013/1308 No.'lu iddianeme ile şüpheli Fatih Akkaya hakkında 3 imzayı attığı ve bundan 10 dakika sonra habervaktim.com sitesinde kampanyayı kötülemek amacıyla 'Teröristler de imza attı' diye haber yaparak hakaret ettiği ve bundan dolayı TCK 125/2.4 53, 58 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesini  kamu adına iddia ve talep ederek dava açıldı.

Hakaret ve itibarsızlaştırma kampanyalarını komplolar ekleyerek yapanlar, mağdurları savunanlara karşı da aynı taktikleri kullanmış ve bunlar ortaya çıktıktan sonra bile komploya uğradıklarını yazabilmişlerdir.

Bu durum, bana 'Onlar tuzak kurdular,  Allah  da tuzak kurdu. Allah  tuzak kuranların en iyisidir.' (Al-i İmran 54) ayetini hatırlatmaktadır.  (…)

Ömer Faruk Gergerlioğlu'

Açılan bu davayı dikkatle izleyeceğiz.

Sizleri de izlemeye davet ederiz.

Zira mesele kişiler meselesi değil, ahlak, siyaset, gazetecilik meselesidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums