Edepsizlik kelimesi yetmiyor tanımlamaya..

  • 8.12.2012 00:00

 Hedefleri aslında siyasi ve özgürlükçü duruşlardır..

Bu duruşların meşruiyeti, derinliği ve sahiciliğine, küçük faşizan ve bağnaz dünyalarıyla güçleri yetmeyince, edepsizliğe vururlar..

O duruşu, o fikri taşıyan kişileri tezgahlarla, tahrifatlarla, tuzaklarla karalayarak, itibarsızlaştırmaya çalışarak, açık hedef haline getirerek, yol alırlar..

'İşleri'nde daha iyi olanları mahrem alana girer, çalar, teşhir ederler..

Vasat ve zekâdan azade olanları ise yalan kutusuna başvururlar..

Aslında yaptıkları edepsizlikten öte, 'psikolojik harekât'tır.

Psikolojik harekat 'kimlik'le değil, 'tiyniyet'le alakalıdır.

Bunu tarihi, siyasi, kişisel seciyesine göre askeri de yapar, polisi de, kimi laik dokular, kimi Kürt grupları, kimi İslamcıları da..

Bilmek gerekir ki, bu gruplar arasındaki derinde yatan zihniyet ve siyaset akrabalığı, görünür ideolojik ve politik farklardan çok daha kuvvetlidir.

Bu işi, bir tür taşeron davranışını akla getirecek biçimde sürekliliğe çevirenler, garip bir tolerans ve koruma altında, beslenerek, hedeflerini özenle seçerek, bilgi notları yayınlayarak iş görüyorlar.

Haber vaktim sitesi işte bunların en önde gelenlerindendir..

Fikirlerine katılın katılmayın Türkiye'nin önde gelen aydınlarına ve isimlerine yapmadıkları saldırı, atmadıkları çamur kalmadı. Hepsini ayrı ayrı hedef gösterdiler. Hain ilan ettiler. Ahmet Hakan, Ruşen Çakır, Meral Okay, Ahmet Altan, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Rakel Dink, Yasemin Çongar ve diğerleri kampanyalara maruz kaldılar.

Onların karşı karşıya kaldığı bu duruma tepki verenler oldu, bu kez onları hedef aldılar.. Telefonlarla aldıkları beyanatları tahrif ettiler, Cemal Uşşak, Ömer Gergerlioğlu gibi dindarlar üzerinden oyun kurmaya kalktılar, olmayınca bu isimleri karalamaya başladılar. Ayrımcılığa karşı imza kampanyası açan sitelere PKK'lı rumuzuyla imza vererek, bunu 'imzacılar PKK'lılar' diyerek haber yaptılar.

Edep dışılığın, nokta atışlarının, iktidar kavgalarının, psikolojik harekatların simgesi haline dönüştüler..

Son hedefleri gazeteci Hilal Kaplan..

Hilal Kaplan'ın bir gezide bir kilise ziyareti sırasında çekilmiş bir resmini yayınlayarak mahremine el attılar, inancına dil uzattılar.

Resmin yanına yaptıkları ilavelerle, PKK'lı, Ermenici, sahte dindar imalarıyla bu genç yazarı hedef aldılar, karalama, yanıltma kampanyasına başladılar.

Hilal Kaplan hedeflerinde çünkü o bu utanmazların yaptıklarına, yazar, insan, demokrat, dindar olarak tepki veren bir isim.

Hilal Kaplan hedeflerinde çünkü kendi kuşağının, özgürlükçü genç dindarların en pırıltılısı..

Hedefleri onu ve ama daha çok temsil ettiklerini yaralamak, kendi bulundukları alanı ise tektipleştirerek, öfke nesnesine dönüştürmek…

Bu utanmazların yaptıklarına tepki gösterirken adlarını anmak bile insanda kirlenme duygusunu yaratır ve yaratıyor.

Bu utanmazların yaptıkları karşısında o saldırıya maruz kalanların açıklama yapmak durumunda kalması bile aşağılanma duygusu veriyor.

Yeni Şafak ve Star Gazetesi, pek çok yazar bu duruma tepki veriyor ve verecek.

Ama bu kadarı yetmiyor.

Bu ayrımcı, ahlak dışı ve hedef gösterici yayınların son bulması için bu toplum ve demokratları yaratıcı hukuki yollar bulmak zorunda.

Bu ülkenin dindarları Hilal Kaplanları savunmak, onları dindışı ilan etmek isteyenleri ellerinin tersiyle itmek zorunda..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Duran KATAR
    Duran KATAR
    4.01.2014 15:49

    HYSKnın hükemetin değil de Fetüllah dedenin kontrolüne girdiği yeni mi anlaşıldı. Çok yazık...

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums