Ontolojinin valisi, öğretmeni, vatandaşı…

  • 29.11.2019 00:00

 Dede kurban kesmeye çağırmadığı için torununu vurdu

Mehmet Biçer o gün erken kalktı. Bayram namazı için camiye gitti. Kurban Bayramı’nın ilk günüydü. Mehmet Biçer namaz sonrası korkunç bir şey yaptı. Evinin avlusunda kurban kesme hazırlığında olan 24 yaşındaki torunu Mesut Biçer’i vurarak öldürdü.

İddiaya göre Mehmet Biçer torununu kendisini kurban kesimine çağırmadığı için vurdu.

*

Tavuklarına saldıran kangal köpeğinin sahibini vurdu

Olay Çorum’un Sungurlu'nun Aşağıfındıklı köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan C.M. ile tavuklarına saldıran kangal köpeğinin sahibi komşusu Z.K. arasında tartışma çıktı. C.M. çıkan tartışmada Z.K'yi av tüfeğiyle vurarak yaraladı.

*

Yol vermedi diye hamile kadının olduğu araca saldırdılar

Hasan Sel ve Hüseyin Sel, kendilerine yol vermedikleri gerekçesiyle bir aracın önünü kestiler. Ardından iki şahıs, içerisinde hamile bir kadının ve eşinin bulunduğu araca tekmelerle saldırdılar. Şahıslardan biri aracın aynalarını tekmeleyerek kırdı, daha sonra aracın kaputuna çıkarak tekmeledi. Hamile kadının ‘polisi arıyorum’ demesine aldırış etmeyen şahıslar, dehşeti yaşattı.

*

Gürültü yapan komşusunu vurdu

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde T.A., apartmandaki dairesinde gürültü yaptığı gerekçesiyle tartıştığı Muharrem K.’yı (18) tabanca ile ateş ederek vurdu. Yaralanan Muharrem K., tedaviye alındı.

*

Ters baktın kavgası: 6 kişi yaralandı

Akkoç Kebap Salonu’na gelen üniversite öğrencisi Serhat Toruk ile arkadaşları Recep Esen ve Şahin Gür, ‘Niçin ters bakıyorsunuz?’ diye dükkânda çalışan işçilerle tartışmaya başladılar. Tartışma bir süre sonra bıçaklı ve sopalı kavgaya dönüştü. Komi ve garsonlar da kavgaya karıştı.

*

Otobüste 'yayılarak oturma' kavgası kanlı bitti

Ankara'nın Altındağ ilçesinde belediye otobüsünde Ali Osman A., kendisini 'yayılarak oturma' diye uyaran 2 kişiyi bıçakla yaraladı. Hareket halindeki belediye otobüsünde A.A. ve F.A. adlı erkek yolcu, koltuklardan birinde oturan Ali Osman A.'yı yayılarak oturmaması yönünde uyardı. Ali Osman A. kendisini uyaran kişilere tepki gösterdi, ardından taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. A.A. ile F.A.'nın tekme yumruk darbettiği Ali Osman A. üzerindeki bıçakla iki kişiyi yaraladı. Sürücüyü de bıçakla tehdit ederek aracın kapısını açtıran Ali Osman A., araçtan inip kaçtı.

*

Maça erken çıkmak isteyen savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırdı

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dün akşam yaşanan olayda öğretmenlerin halı saha maçı 9 ila 10 saatleri arasında, savcının maçı ise 10 ila 11 saatleri arasındaydı. Ancak savcılar öğretmenlerin maç saatinde halı sahaya girdi. Öğretmenler duruma tepki gösterip kendi saatlerinde sahaya çıkınca savcı durumu Emniyet’e bildirdi. Polis, halı sahadaki 14 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyete götürülen öğretmenler yaklaşık bir saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

*

Vali’den öğretmene “Bu saç sakal ne?”, Okul müdürüne “Siz eşekbaşı mısınız?” hitabı

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, bir okulu ziyaretinde 'kılık kıyafet'ini beğenmediği sendika üyesi bir öğretmeni dilenciye benzetti, kılık kıyafet yönetmeliğini protesto için serbest kıyafetle okula geldiklerini söyleyen başka bir öğretmeni de 'anarşist' ilan etti.

Okula serbest kıyafetle gelen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'e önce hakaretler yağdırdı, ardından sınıftan kovdu. Öz'e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" sözleriyle çıkışan Cebiroğlu, hızını alamayarak okul idarecilerine de, "Siz eşekbaşı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diye bağırdı.

*

Kaymakam kıyafetini beğenmediği öğretmene “berduş” dedi

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak 'serbest kıyafet ' eyleminde bulunan ve eylem hakkı anayasa ve kanun ile sabit olan Öğretmen Mehmet Sarı'yı çalıştığı okulda 'berduş' diyerek rencide etti.

*

İlkokul Müdüründen öğrencilere meydan dayağı

Çankırı'da Yukarıöz İlkokulu'nda meydana gelen dayak olayı, izleyenleri şoke etti.

Yapraklı'da ilkokul müdürü Ö.Ü, 19 Mayıs töreninde öğrencilerini İstiklal Marşı için sırayla kürsüye çıkardı. Aralarında şakalaşan küçük öğrencilere kızan okul müdürü, öğrencilere adeta meydan dayağı attı.Bir velinin cep telefonu ile görüntülediği olayda Ö.Ü., iki öğrenciye art arda tokat atarken, başka bir öğrenciyi de kulaklarından tutup havaya kaldırdı. İstiklal Marşı için sıraya giren diğer öğrencilerin gözü önünde meydana gelen olaya ilişkin görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Olay büyük tepki çekti.

Veliden öğretmene öldüresiye dayak

Gaziantep'te sınıf öğretmeni Mustafa Koç, okumayı öğrenen öğrencisini tebrik etmek amacıyla yanağını sıktı. Yanağı kızaran öğrencinin babası, işyerine çağırdığı Mustafa Koç'a 4 yakınıyla birlikte saldırıp, tekme tokat dövdü. Yanındaki öğretmen eşi Özlem Koç'un da yumruklandığı olayda Mustafa Koç'un boyun kemiği kırıldı.

Öğretmenler Günü'ne hastanede yaşam savaşı vererek giren Mustafa Koç'un hayati tehlikesi sürüyor.

*

“Sen öğretmen misin birader?”

Konya'da kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vali Cüneyit Orhan Toprak, konuşma yapacağı sırada karşısında bacak bacak üstüne atarak oturan bir öğretmene sert çıktı. Vali, "Sen öğretmen misin birader?" dedi. Sinirlenen Toprak öğretmen olduğunu düşündüğü kişiye, “Öğretmen gibi otur da bir görelim." dedi. Valinin bu tavrının ardından salon adeta buz kesti. Valinin Öğretmenler Günü’nde öğretmen sanarak azarladığı kişinin muhabir olduğu sonradan ortaya çıktı.

 

*

Öğretmen sandıkları kişiyi azarlayan valiyi alkışlayan öğretmenler

Konya’da yaşanan hadise sırasında salonda bulunan öğretmenlerin valinin azarından sonra valiyi alkışlamaları hayret uyandırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Özgür Eğitim-Sen : “Meselenin diğer bir boyutu da bir meslektaşları bin kişilik salonda vali tarafından en sakil ifadelerle yerin dibine sokulurken topluca salonu terk etmek yerine büyük bir coşkuyla azarlamayı alkışlayan öğretmenlerin varlığı.”, diyerek durumu “Sözün bittiği yer”, olarak tanımladı.

 

***

Evet, durum bu!

Buradan ne çıkar, nasıl çıkar görüyoruz, göreceğiz, görmeye devam edeceğiz. Alt alta sıraladığım tüm bu haberlerin birbirleri ile ilgili olduklarını düşünüyorum.

Eğer bazı aklı evvellerin yaptığı gibi konuyu protokoldü, oturuştu, devlet adabı filan diyerek saçma sapan noktalarda boğmazsak ontolojinin ürettiği cinneti daha berrak görebileceğiz. Dolayısıyla mücadele etmemiz gereken zihniyeti, ilişki biçimini ve arkaik kalıpları öğrenmiş olacağız.

Yoksa maruz kaldığımıza müstahak olacağız!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums