“Ağabey biz Avrupa değerlerini savunuyoruz!”

  • 9.02.2016 00:00

 Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, her fırsatta ve bilhassa son yazısında Muhafazakârların, İslamcıların, Yeni Osmanlıcıların hâsılı kendince Ak Parti ile ilişkilendirilmeye müsait ne kadar kesim, grup, görüş ve anlayış var ise onların “sığ”olduklarını haykırıyor.

Keşke lütfedip kendi gazetesinin genel yayın yönetmeninin İtalya BaşbakanıMatteo Renzi’ye yazdığı mektupta “Tamam mülteciler için giriyorsunuz pazarlığa ama bizi unutmayın, biz de buradayız! Biz Avrupa değerlerini savunuyoruz, insan haklarını savunuyoruz...” cümlesindeki “derinlik” için de iki satır bir şeyler yazsa.  

Biz Can Dündar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığını gördük de herkese yazdığını kendinden öğrendik. Ayşe Arman ile yaptığı röportajda kısa bir liste veriyor “…deli gibi mesaj yazdım dışarıya. Ama inanamazsın... Cameron’dan Merkel’e, aklına kim geliyorsa, bütün Avrupa liderlerine mektup yazdım. Sonra Batı Medyasında adını bildiğim ne kadar gazete varsa, onlara da yazdım. New York Times’dan Washington Post’a, Der Spiegel’den The Times’a kadar... “

Renzi’ye yazdığından Cameron’a, Merkel’e yazdıklarını da tahmin etmek zor değil. Ama yine de keşke Can Dündar, Nuray Mert’in bu derinlik arayışları esnasında Erdoğan’a yazdığı mektubu yayınladığı gibi Avrupalılara yazdığı mektupları da köşesinden paylaşsa bizlerle.  

Sonra Nuray Mert de o mektuplardaki derinliği yazsa bizlere!

Yazsa da bizde o derinliği bir görsek! Kendi ülkesinin Başbakanı ile görüşme yapacak olan İtalya Başbakanına “Ağabey gözünü seveyim unutma, hem ben de sizdenim!” tonunda mektuplar yazan ülkemizin pek bir solcu pek bir Kemalist pek bir Enternasyonalist  “derin” yalvarışlarından da bir boy vermiş olur böylece.

Afrika’ya konuşan, Ortadoğu’ya bakan bir Türkiye’nin o coğrafyalar ile yeniden ilişkiler kurmak için dünya egemenlerinin tüm yan bakışlarına, set çekme girişimlerine rağmen son yıllarda ortaya koyduğu çabayı hafife alarak kendisinin varmayı umduğu “derinliği” de yazsa keşke!

Komplo teorilerinden, gizemli cemiyetlerin faaliyetlerinden, karanlık köşelerde yapılan sinsi planlardan haberdar olmasak da olur. Bugün yeryüzünde olup bitenin çok da sofistike, anlaşılmaz bir yanı yok. Birileri birilerini mütemadiyen sömürüyor, katlediyor, yok ediyor. Tüm bunları yaparken bir de utanmadan, sıkılmadan sömürdüğü, katlettiği, yok ettiği insanların geriliğinden, ilkelliğinden dem vuruyorlar.

Ne tuhaf! Bizde de yıllardır Batı’ya “Biz de sizin değerlerinizi savunuyoruz” mesajı verenler ya da o mesajı verenlerle yan yana duranlar, Müslümanlar söz konusu olduğunda not vermeye namzet mürebbiye olup çıkıveriyorlar.

Gördük o değerlerin ne olduğunu ve halen görmekteyiz!

Suriye’de yaşanan ve tüm mültecilerin hikâyelerinden taşan “insanlık dramı” bir sır mı ki görülmüyor? Kapılarına gelen insanları “denize dökmekten” ülkelerine gelenleri topluca sınır dışı etmekten söz edenlerin sesleri, “Biz Avrupa değerlerini savunuyoruz!” diyerek mektup yazdıkları ülkelerin başkentlerinden yükseliyor.    

Twitter: @_aydinali

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums