Ahmet Hakan’ın hazin sonu

  • 17.02.2016 00:00

 Bugün gazetesinin CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke hakkında attığı "CHP sözcüsü vaftizli bir Hıristiyan"  manşeti üzerine Ahmet Hakan’ın “Ne susuyorsun Etyen Bey, ne duruyorsun Markar Bey” başlıklı yazısınaMarkar Esayan“Faşizm Konuşma Mecburiyetidir” başlıklı bir yazı ile cevap verdi.

Ama ne cevap!

Sabah gazetesi, yazıyı okuyucularına “Markar Esayan’dan Ahmet Hakan’a tokat gibi yanıt” diyerek duyurmuş. Yazıyı okuduğunuzda anlıyorsunuz ki gazete abartmıyor. Markar Esayan’ın yazısını okuduktan sonra gayri ihtiyari “İşte bu!” dedim.

Hani bazı çocuklar vardır. Biraz haylaz biraz haşarı. Karşılarındaki bir yetişkin bile olsa onu kızdırabilecekleri bir noktayı özenle tespit edip onun üzerine oynarlar. Karşılarına geçip nanik yaparlar, dil çıkarırlar. İsterler ki adamcağız öfkeden deliye dönsün, peşinde koşsun. Ahmet Hakan’ın yazısına uygun gördüğü başlık da sözünü ettiğimiz çocuksuluğu yansıtıyor zaten :  “Ne susuyorsun Etyen Bey, ne duruyorsun Markar Bey”

Bir gazetenin 8 yaşındaki duyarlı bir çocuğun bile onaylamayacağı  imalıbir manşeti üzerinden Markar ve Etyen’i de işe karıştırarak Ak Parti’ye çakma “hinliği”, attığı tokat ile Markar Esayan’ın avucunun içinde eriyip gidiyor.

Yazısında,  muhatabının istediğini ona vermiyor Esayan ama adeta muhatabının tomografisini çekerek kendisine konuşması için gönderdiği “tebligatı” buruşturup yere çalıyor. Şöyle diyor Esayan:

“Kendi emekleri ile oluşmuş, çok can yakmış bir iklimden, bu ırkçı iklimi değiştirmiş devrimci bir partiyi sorumlu tutmak, sureti haktan görünüp tersten çakmayı iyi beceren böyleleri için herhangi bir ahlaki sorun yaratmıyor.” 

Ahmet Hakan’ın durumu biraz böyle! 

Ama bununla da sınırlı değil. Bir de bir Ahmet Hakan klasiği haline gelen bir hususiyet var ki dilimizde “Hem nalına hem mıhına vurmak” deyişi ile ifade ediliyor.  Ahmet Hakan basında tam da bu deyişin ifade ettiği beceride, kendince uzmanlaşmış bir isim. Hatta denilebilir ki basında bu işi onun kadar uzun soluklu sürdürebileni çıkmadı. Lakin uzun soluklu olmak nihayetsiz olacağı anlamına gelmiyor.

İşte birisi çıkıyor “tokat”ı yapıştırıyor böyle!

Markar Esayan muhatabını o kadar iyi tanıyor ki tüm yazı bir yana muhatabını tanımladığı yukarıdaki cümle bile tek başına, sadece Ahmet Hakan’ı değil epey bir süredir “eleştiri yapıyoruz” ayağına nahoş, sevimsiz görüntülerini estetize eden bir güruhun yaklaşımını tümden mahkûm ediyor.

Buradaki sıkıntı, birilerinin hükümeti ya da Ak Parti’yi eleştirmesi değil!  

Bu zaten yapılıyor ve yapılacak da!

Mesele tam da Markar’ın dediği gibi “sureti haktan görünüp tersten çakmayı iyi becermek”.

Yanlış olan bu çünkü ahlaksızca!

İki yazarın başlıkların öne çıktığı bu hikâyeye de bir başlık atmak icap ediyor.

Ben olsam“Ahmet Hakan’ın hazin sonu” derdim!

IŞIK HÜZMESİNİN İÇİNDEN KONUŞANLAR

Kadim insanlık tarihinden devşirilen ilke, değer namına ne varsa, yanlarında alıkoyup karşı tarafı onlar ile hizaya getirme yetkisini kendilerinde gören kesimler var. Belki de Ahmet Hakan onların içinde en masumu. Siyasal angajmanları, dünya görüşleri ne olursa olsun, buradaki arızi durumu ortadan kaldırmaya yetmiyor. Hangi mahallede oldukları önemli değil. Tüm kabahatleri, hata ve günahları  “düşman” belledikleri parti ya da kesime ihale ederek kendilerini neredeyse ilahi bir ışık huzmesinin içinden konuşan kişiler olarak görüyorlar. Psikolojide mutlaka bir adları vardır çünkü durumları hakikaten psikolojik!

Çoğu zaman konu değişiyor, lakin ruh halleri hep aynı!

Bu durumlarını görmek için aktüel olan Suriye meselesi ya da terörle mücadele ile ilgili konumlanışlarına bakılabilir.

Ne söylüyorlar?

“Suriye’de Türkiye yanlış yapıyor!” derken mesela. Türkiye Rusya’nın insafına kendisini bıraktığında ya da PYD gönlünce koridoru kapattığında mı Türkiye doğru olanı yapmış olacak?

Türkiye terörle mücadelede PKK gönül rahatlığı ile hendek kazabilir, istediği kadar amonyum nitrat depolayabilir dediği zaman mı “barış”tan yana bir irade ortaya koymuş olacak ya da “kendi Kürdüyle” barışmış olacak?

Mevcudu eleştirmek filan değil bu!

Bunun adı, “düşman” bellediğinin karşısında  kim varsa ona sarılmak, arada ilke, değer ya da uygun gelen herhangi bir evrensel değeri de harca katarak sos yapmak!

E, ahlaksızlık bu!

Twitter: @_aydinali

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums