Millet ders verdi

  • 4.01.2015 00:00

 1 Kasım seçimleri neticelendi. Toplum sözünü söyledi. 7 Haziran’da neredeyse 9 puanını alıkoyduğu Ak Parti’yi bu sefer tek başına iktidar yaptı. Muhalefet partileri ise tam bir hezimet yaşadılar.

Aktüel koşulların seçime etkisi tartışılabilir. Tartışılıyor da zaten…  

Lakin Türkiye’de siyaseti dizayn eden, buna muktedir olan toplum, tercihleri ve tercihlerinin sonuçları dikkate alındığında koşulları okumaya odaklı bir analiz ve çözümlemeden fazlasını hak ediyor. Koşullara fazlaca dikkat kesilmek tarihin hasılası olan sosyolojik yönelimi ve arka planı gözden kaçırma tehlikesini beraberinde getiriyor.

Sosyolojiyi merhum Erkan Yolaç’ın evet/hayır yarışmasına indirgeyen bir zavallılıkla yarı yolda kalmamak ya da Boğaziçi’nde “Hoca” olup da ortalama siyaset bilimi öğrencisi seviyesinin altında seyretmemek için partisinin ekrandaki yüzü olmanın ötesine geçmek gerekiyor.  Allah muhafaza bu yapılmadığı takdirde, ekrana çıkıp “Hayır olamaz sosyolojiye de siyaset bilimine de aykırı bu sonuçlar. Ben kabul etmiyorum.” diyerek acınası komikliğin ekran yüzü olup çıkmak da var.

Sosyoloji kelimesini cümlede öğe olarak kullandığı için sosyoloji yaptığını sanan bu arkadaşlara kendi aykırılıklarını anlatmak kolay değil. Allah’tan milletin elinin ayarı yok da 4 yılda bir mutat biçimde bu arkadaşlara derslerini veriyor.

Toplum 7 Haziran’da ikaz ve alarm sistemlerinin muntazam bir şekilde çalıştığını gösterdi. 1 Kasım’da ise hiçbir kazanımını hiçbir kuşatmaya feda etmeyecek düzeyde tedbirli olduğunu da gösterdi. 1 Kasım kesinlikle 7 Haziran ile birlikte değerlendirmeli. Bence değeri de esasında orada saklı.

Toplumun siyasete karşı zaferiyle sona eriyor 2015 yılı.

Bu o kadar kıymetli bir şey ki…

Toplum ikazını, ihtarını kime ne zaman yapacağını biliyor ve bir şey söylüyor.

Kazanan için de kaybeden için de nice hikmetli dersler var bu manzarada.

Eğer CHP, MHP ve HDP yetkililerinin seçim sonuçlarına kızan Yılmaz Odabaşı gibi İsviçre’ye iltica etmek gibi bir niyetleri yok ise o zaman dizlerini kırıp, bizzat milletin verdiği bu dersi almaları gerekir. Aynı şekilde Ak Parti’nin de muaf olmadığı bir derstir bu. Bu dersi almak hususunda bu kadar partinin içinde Ak Parti’nin ısrarcı olması da iktidarda geçen 13 yıla bir 4 yıl daha ekliyor herkesin gözü önünde.

Kaçış yok!

Millet anlayan, idrak eden her siyasetçiye dersini verdi: 

Ya bu milleti anlar var olursunuz ya da yok olursunuz!

aliaydin505@gmail.com

Twitter: @_aydinali

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums