Ülkenin kaymağını kim yiyor?

  • 29.11.2018 00:00

 Duyar duymaz dil sürçmesi, anlam kayması olmalı dedim.

Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli’de Türkiye gerçeklerinden kopuk, fanatik ve tuzu kuru bir seçmen kitlesinin yaşadığını, ülke yansa umurlarında olmadığını söylemişti Cumhurbaşkanı.

‘Seçim sonuçlarına bakın görürsünüz’ demişti.

Kullandığı tabirle ‘Türkiye pastasının kaymağını onlar yiyor’du.

Ama onlara bu kaymağı ikram eden iktidarı hakkıyla takdir edemiyor, oylarını AK Parti yerine götürüp CHP’ye vermeye devam ediyorlardı.

O yüzden de umutsuz vaka, bir o kadar da asalak ve nankör müydüler?

Hayır, bunu kastetmemiştir...

Daha önce CHP seçmenini, partinin yönetici sınıfından ayrı tutmaya özen gösterirdi.

Parti yönetimini yerden yere vurup, ‘CeHaPe zihniyeti’ni kıyasıya yererken bile CHP’ye gönül veren kardeşlerini özellikle tenzih ederdi.

Doğrudan seçmene dönük kırıcı ve ayrıştırıcı konuşmamaya, başa kakmamaya, incitmemeye çalışırdı.

Bir kenara bırakılacak bir dikkat ve duyarlılık olmadığı için, Erdoğan’ın bundan vazgeçtiğine ihtimal veremiyorum.

Siyasi tercihinden dolayı horlanmanın, aşağılanmanın, ikinci sınıf vatandaş, hatta parya yerine konmanın, ‘bidon kafalı’ ve ‘göbeğini kaşıyan adam’ hakaretlerine maruz kalmanın ne olduğunu en iyi bilen tabanın lideri çünkü.

Seçim zaferleri sonrası yaptığı ‘balkon konuşmaları’na o kucaklayıcı dil boşuna mı hakim!

“AK Parti’ye oy veren vermeyen bütün vatandaşlarımın özgür iradesi saygındır, demokratik tercihi başımızın üstündedir, bu seçimin kaybedeni yok, serbestlik kazandı, ayrımsız hep birlikte milletimiz kazandı, mesajınızı aldık” demiyor muydu?

Kendisine değil de sırf başka partiye oy verdi diye itilip kakılanların çektiği ıstırabı, nasıl hissettiklerini daha iyi kim bilebilirdi?

***

Dün İSEDAK toplantısında İslam dünyasına birlik, beraberlik çağrısı yapan, farklılıklarımızı kaşıyarak bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim diyen, başka ülkelerden Müslümanlarla aramıza duvar örmememizi haykıran bir Erdoğan mı...Kadıköy’de, Çankaya’da yaşayan kendi vatandaşlarını oyları yüzünden ayrıştıracak? Dışlayacak, ötekileştirecek, kutuplaştıracak ve kardeşlikten çıkaracak?

Cumhuriyet gazetesinin sitesi, İSEDAK haberini anonslarken daha spotta Cumhurbaşkanı’nın CHP seçmeniyle ilgili sözlerini hatırlatıyordu.

‘Yabancı ülke vatandaşlarına şöyle, kendi insanına gelince böyle’ demeye getiren bir gönderme...

En çok vergi nerelerden toplanıyor, en çok sosyal yardım ve destek nerelere dağıtılıyor, kimden alıp kime veriyor devlet, ilçe bazında istatistikleri açıklansın görelim diyen de çıkar yarın.

‘Sanki AK Partililer çalışıyor da yattığı yerden beleşçi CHP’liler mi yiyor’ diye soran da eksik kalmaz.

‘Ülkenin kaymağını kim üretiyor, refaha aldığı paydan daha fazla katkıda bulunanlarla koyduğundan fazlasını harcayan ilçeler hangileri, kim kimin sırtından geçiniyor, kimin kazancı kime peşkeş çekiliyor’ tartışması abes değilmiş gibi...

İlçeyi ilçeye düşman etmekten başka neye yarar.

Sözlerinin, yanlış yoruma açık zannedilip buralara çekilmesine ve müsaitmiş gibi fitneye alet edilmesine izin vereceğini sanmam.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums