Balta ve sapı…

  • 22.05.2020 00:00

 Geçen hafta Abdülkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesinde Ulaştırma Bakanı’nı konuk etti…

Bakan Bey, “Yalan söylüyor” diyerek İmamoğlu’nu “Yalancı” olarak tanımladı…

Siyasi ahlak açısından kabul edilemeyecek bu ithamı bir gazeteci/yazarın köşesine taşıması ise gazetecilik ilke ve ahlakı açısından kabul edilemezdi…

Bu köşede Selvi’yi o nedenle eleştirdim…

İmamoğlu’nun cevabını yayımlamanın, gazetecilik ilke ve ahlakının gereği olduğunu hatırlattım.

Ve bekledim…

Selvi’nin köşesinde İmamoğlu’nun cevabı yayımlanmayınca merak ettim…

Başkan ya “Yalancılığı” kabullenmişti…

Ya da Ulaştırma Bakanı ve Selvi’yi ciddiye almadığı için cevap vermemişti…

İBB Başkanlığı’na bir mesaj atarak bu konuyu sordum…

Ve az sonra okuyacağınız e-maili aldım…

Sayın Memduh Bayraktaroğlu,

…. Öncelikle belirtmek isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı olarak, basında yer alan haberlerle ilgili, Sayın Başkan adına her türlü cevap, bilgilendirme ve düzeltme hakkımızı kullanmaktayız. Basını doğru bilgilendirme konusunda oldukça titiz davrandığımızı bilmenizi isteriz.

Sayın Abdülkadir Selvi’ye de bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilendirme metni aşağıda yer almaktadır.

Başarı ve kolaylıklar dileriz.

İBB Basın Danışmanlığı

SELVİ, BAŞKAN’IN BU CEVABINI YAYIMLAMADI…

“Sayın Abdülkadir Selvi,

İki gündür Başakşehir Şehir Hastanesi bağlantı yolu üzerinde yazmaktasınız. İstanbul’a bu ilginiz için teşekkürler; ancak cevap hakkı gereği, size şu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı duyduk.

İlk olarak Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını Sayın Ekrem İmamoğlu iptal etmemiştir. Bu nedenle bunu yaparak buradan prim sağlamak gibi bir düşüncesi de olmamıştır. Olamaz; çünkü Sayın İmamoğlu, yatırım kararı verirken de bir projeyi değerlendirirken de hiçbir zaman böylesi bir yaklaşım içinde olamaz.

Daha ileri giderek belirtmeliyiz ki, Sayın İmamoğlu’na böylesi bir teklifi yapma cesaretini dahi kimse gösteremez. O nedenle ki, göreve geldikten sonra devam eden 300’e yakın şantiye aynen çalışmaya devam etmiş, 180 ihale de sürdürülmüştür.

…. 2018’de aktif olup da bugün kapalı olan tek şantiye yoktur. Aksine, projesi tamamlanmayan, kaynağı bulunmamış, başlanıp çok küçük oranlarda ilerleme sağlanmış, (En çok yüzde 15-20) işler için kaynak bulunup yeniden çalışmalara girişilmiştir, bazı kaynak arayışları da sürmektedir. Bu konuda örnek olarak metro inşaatlarına bakılabilir.

Bağlantı yolları işi ise kendisi göreve gelmeden evvel önceki yönetim tarafından durdurulmuştur. Bu defalarca açıklandı. Bu açıklamanın en ayrıntılısını aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

Ancak o açıklamaya ilaveten belirtmek isteriz ki, ilki 3 milyar, ikincisi 800 milyon lira olmak üzere açılan torba ihale ile bu iş yapılmak istenmiştir. Rakamsal olarak da büyük bir iştir evet; ancak bu ihale ve iş yapma yönteminin doğru olduğunu söylemek mümkün değildir. Projesinin dahi tamamlanmadığı bir işten söz ediyoruz. Ve sonuçta da torba ihale içinde yer aldığından, kaynak başka iki projeye aktarılmış, bu şantiye durdurulmuştur.

Sayın Bakan, müteahhide ödenen hak edişlere bakılmasını önermektedir. Evet hep birlikte bakalım, 2018 Haziran ayına gelindiğinde hak edişlerin 3-4 milyon TL’de gerçekleştiği görülecektir. Bu rakamlarla böylesi bir iş için çalışan şantiyeden söz edilebilir mi?

…… Yazıdakinin aksine bağlantı yollarının tamamlanması için Sayın İmamoğlu gerekli girişimi de yapmıştır. 25 Aralık 2019 günü İstanbul Valiliği’nde yapılan toplantıda, Sayın Vali Ali Yerlikaya’nın, hastanenin mayıs ayında açılacağını belirtmesi ve bağlantı yollarının tamamlanmasının gereğine işaret etmesi üzerine, “Zorluklar olsa da yetiştirmek için çalışırız. Yardım ederseniz bu işi yapar bitiririz. Bu işteki bütçe kaynağı, önceki yönetim tarafından bitirildiği için, kaynak temini halinde işin hızla bitirileceğini belirtmek isteriz” denilmiş, bunun üzerine, konunun kendilerine (Valiliğe) yazılı olarak iletilmesi istenmiş, bunun gereği de yapılmıştır.

….. Tekrar belirtmek isteriz ki, yazınızdakinin aksine, 2018 yılında müteahhit firma tarafından ‘tekrar başlanan iş’ yoktur. Yukarıda da yazdığımız gibi, hak ediş ödemeleri de bunun bir göstergesidir.

Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu’nun açıklama ve ifadeleri de üzüntü ve derin hayal kırıklığıdır. Gerçi bunun Sayın Başkan için şaşılacak yanı da yoktur. Çünkü Sayın İmamoğlu, Sayın Bakan’ı da iyi tanımaktadır.

Sayın Başkanın ifadeleriyle aktaralım:

“Biz burada hiçbir siyasi ayrım yapmadan; herkes, başta belediyeler olmak üzere her kurumla iş birliği ve koordinasyon içinde çalışıyoruz. İfade edilen sözler partizan bir anlayışın dillendirilmesidir. ‘Kendi yaptığını başkaları da yapmaktadır’ sanan bir yaklaşımın tam kendisidir. Ben onları iyi tanırım. 5 yıl Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak bu fırsatı çok iyi yakaladım, çok iyi gördüm, çok yakından yaşadım. Benim için bu sözlere üzüldüm, demek dahi kifayetsizdir.”  

Sayın Bakan’ın, “İşleri başka, hesapları başka bunların. Başka taraflara para aktarıyorlar. Büyük projelere para harcamayıp yardım kolileriyle, sonra gizli saklı işleriyle süreci yönetmeye çalışıyorlar” ifadeleri de devlet adabı, devlet yöneticisi olmakla ne kadar bağdaşır, bunu halk taktir eder.

….. bilinmeli ki İBB’de gizli saklı hiçbir iş yoktur. Bu noktada da belki, ‘Kendi yaptığını başkalarının da yaptığını sanma’ kuralı geçerlidir, dememiz gerekiyor. 

Kolaylık ve başarı dileklerimizle.

İBB Basın Danışmanlığı

İNŞAATI KİM DURDURDU?

İBB, Selvi’ye “Başakşehir hastanesi gerçekleri açıklaması” da göndermiş…

Onu yayımlayacak yerim yok…

Ancak şu bilgiyi sizlerle paylaşmalıyım…

İBB, “Hastanenin yol inşaatını kim durdurdu?” sorusuna şu cevabı veriyor:

“İnşaat, 2018 yılı Temmuz ayında durduruldu. Yol inşaatını durduran bir önceki iBB yönetiminde, Genel Sekreter Yardımcısı olarak biri görev yapıyordu. O kişi şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu idi.”

“Hastane yol inşaatı neden durduruldu?” sorusunun cevabı ise şöyle:

“İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe – Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirildi. Tünel inşaatı, hastane yolu inşaatına tercih edildi. 2018’de duran inşaata bir daha devam edilmedi.”…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums