Ege'yi haydutlara bıraktık... AFFET ATAM!..

  • 10.11.2018 00:00

 Dediler ki;

"Türkiye'ye rağmen, Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar, ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek, denizlerdeki haydutlara da, meydanı bırakmayacağız."

Gerçekten, hatalarının farkında mıydılar?.. Cevap; cık!..

Bu sözde efelenmenin yapıldığı günden 3-4 gün önce küstah Yunan, İzmir/Çeşme'ye doğrulttuğu ağır silahlarla gece gündüz atış yapıyordu. Türkiye Cumhuriyetini idare edenler de sağıra yatıyordu!.. İzmir/Çeşme'nin tam karşısında bulunan gayriaskerî statüdeki Sakız Adası'nda, 30-31 Ekim tarihlerindeiki gün süreyle top, ağır piyade silahları ve uçaksavar makinalı füfek atışları yapıldı.Yunan askerleri top atışı yaparak Ege Denizi'ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye attı.

 Atışla ilgili haber ve resimlerde Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmî internet sitesinde yayımlanarak tüm dünyaya ilan edildi.

Bunlar Türk kamuoyundan her zamanki gibi gizlendi, bir de çıkıldı Yunanistan'a dümenden sopa sallanıp içerdekilere ver coşkuyu yapıldı. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı küstahlıklarından vazgeçmediğini 4 kare fotoğraf ve fotoğraf altı yazılarla anlatalım;

1-20181109165602.jpg2-20181109165602.jpg3-684.jpg4-399.jpg

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Sakız Ada'sının gayriaskerî statüsünü hatırlatarak, "Sakız Adası, 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 büyük devlet (Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) kararı ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması'nın 12'nci maddesine göre gayriaskerî statüde. 6 büyük devlet kararı ve Lozan Antlaşması'nın 12'nci maddesi ile Yunanistan'a Sakız Adası'nın sadece kullanma hakkı verildi. Sakız Adası'nın mülkiyeti ile deniz yetki alanları Türkiye'ye bırakıldı. Sakız Adası'nın hava sahası da Türk Hava Sahası'dır. Yunanistan adaya herhangi bir askerî birlik konuşlandıramaz, askerî tatbikat ve ağır silah atışı yapamaz. Ancak mevcut durum itibarıyla Sakız Adası'nda bir Mekanize Piyade Tugayı var. Yunan Mekanize Tugayı'na bağlı birlikler ağır silah atışı yapıyor. Yunanistan açık bir şekilde 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 büyük devlet kararını ve 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşmasını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor, Ege Denizi'ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye atıyor" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Kıbrıs'ta, Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyeceğine" dair sözlerini hatırlatan Yalım şöyle konuştu;

"Ege Denizi'nde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 14 yıldır Yunan işgali altında, Taşoz Adası Türk kara sularındaki 111 milyon varillik petrolümüz Yunanistan ve İsrail tarafından gözümüzün içine baka baka çalınıyor, Yunanistan, Doğu Akdeniz Girit Adası güneyindeki 42 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığını parselleyip satışa çıkardı ve bütün bunlara rağmen Hulusi Akar 'kazan-kazan'dan bahsediyor"

Ümit Yalım'dan Bakan Hulusi Akar'a farklı bir konuda uyarı geldi;

"Fenerbahçe Orduevi'ndeki motel boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi. Yıkılacak motelin yerine başka bir inşaat yapılmamalı ve arazi yeşil alana dönüştürülmelidir."

Başbuğ ATATÜRK ve arkadaşlarıİsmet İnönü, Şükrü Kaya'nın Ege Denizi ve adalar konusundaki mücadeleleri...

Atatürk'ün hiç aklımdan çıkmayan şu sözleri;

"Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve adaları geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım."

Yunan, Ege'yi kendi gölü haline çevirdi, Türk topraklarını işgal etti... Biz de, varımızı yoğumuzu ortaya koyduk, Ahmet Kural'ın Sıla ile kavgasını çözmeye çalışıyoruz!..

Affet bizi Atam!..

Kaynak Yeniçağ: Ege'yi haydutlara bıraktık... AFFET ATAM!.. - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums