Temel Bey pisti pas geçti!..

  • 12.02.2018 00:00

 AKP Genel Merkezinde önceki gün  gerçekleşen 1.5 saatlik görüşme öncesinde herkesin aklında şu soru vardı:

AKP-SP ittifakı gerçekleşecek mi?... SP de, MHP ve BBP ile birlikte ittifaka  dahil olacak mı?..

Görüşmenin perde arkasına geçmeden önce, toplantı sonrasında yapılan rutin açıklamalara kısaca  bakalım. AKP sözcüsü Mahir Ünal, "ittifak konusunda herhangi bir zemin oluşturacak değerlendirme yapılmadı" dedi. Ünal, doğruyu konuşmamış!.. SP lideri Temel Karamollaoğlu ise, "ittifak konusu gündeme geldi mi?" sorusunu ise teşekkür ederek cevaplamamayı tercih etti. Temel Karamollaoğlu da gerçeği açıklamayı uygun bulmadığı için yalan söylememiş!.

Peki gerçek olan ne?.. AKP Genel Başkanı R. Erdoğan görüşmede açık açık SP'ye ittifak önerisinde bulundu. Nasıl mı?.. Şu sözlerle:

"Zor dönemden geçiyoruz. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Birlikte olmamız lazım. Bu mücadeleyi birlikte vermemiz lazım."

Bu  sözler zeminin ötesinde sözler değil mi?.. İttifak teklifi, açıktan, bundan daha net nasıl yapılır?..

SP lideri Temel Karamolloğlu ise Erdoğan'dan gelen ittifak teklifini direk  cevap vermeyerek, ülke meselelerinin çok önemli olduğunu, dış politika ve içerde ciddi sıkıntılar olduğuna işaret etmiş. Anlayacağınız, kapıyı  kapatmamış. Önceki gün yapılan görüşmenin yapısına da bakarsak Temel Bey'den ittifaka ret cevabı vermesi beklenemezdi. Şu sebeplerle:

1- Toplantının gerçekleştiği mekan AKP Genel Merkezi. SP Genel Merkezine çok yakın.

2- Temel Bey'in  görüşmede yanında  götürdüğü ekibin ağırlıklı bölümü kendi içlerinde AKP ile ittifak yapılması için ısrarcı olan isimler. Ve yoğun baskı yapıyorlar.

3- Görüşmenin bir bölümüne, sonradan, programda olmamasına rağmen Temel Bey'i  devre dışı bırakarak ittifakın sağlanması için SP ileri gelenleri ile kapı arkası görüşmeler yapan  Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Bu da Temel Bey'de soğuk duş etkisi yarattı. 1.5 saat boyunca Yıldırım'ın çok az konuşması ve sadece Temel Bey ile ittifakın oluşması isteyen ağırlıklı heyetin yüzlerine  bakması yetti!.

Çok önemli bir gösterge daha var... Dışarıda AKP'ye karşı çok sert bir dil kullanan Temel Karamollaoğlu, görüşmenin gerçekleştiği odada  öneri ve eleştirilerini oldukça nazik bir üslupla dile getirdi. Zirveden çıkan en somut sonuçları ise -Erdoğan'ın ifadelerine dayanarak- "seçim barajı yüzde 10 olarak kalacak", "OHAL epey bir süre daha devam edecek" diye özetleyebiliriz.

Binali Yıldırım ve diğer aktörleri kullanarak SP'yi görüşme öncesi  belirli bir kıvama getiren R. Erdoğan önemli bir hamle daha yapmış,karşı tarafın önerilerini inceleteceğini söyledikten sonra eklemiş; "mutabakat komisyonunun çalışmaları ile ilgili bilgilenmeniz için size bir heyet göndereceğim."

İttifak  için heyetler arası görüşmeler başlıyor demek acaba çok iddialı bir yorum mu olur?.. Takdir sizin!.. Liderler arası görüşmede, Temel Karamollaoğlu ittifak pistini bir kereliğine pas geçti. Kumandayı tamamen 2'nci pilota devrederse, bir daha pas geçebilme imkanları yok. SP uçağının ittifak pistine inmesi kaçınılmaz olur. Bana sorarsanız; SP'nin ittifaka dahil olma olasılığı şu andaki göstergelere göre yüzde 50'nin üstüne çıktı!..

Vız gelir havan topu, şarapnel...

Kahraman Mehmetçik Afrin'de yeni bir destan yazıyor. Geçtiğimiz günlerde cephede yaralanan  ve Ankara'da tedavi gören Gazilerimizi  İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun  Çıray hastanede ziyaret etti. Çıray ile hastane odalarında yaşanan o duygu dolu anları konuştuk. Anlatırken gözleri yaşarıyordu Çıray'ın. Fotoğrafları tek tek gösterdi. Yüreklerimizi paralayan o karelere baktıktan sonra, kahramanların iyileşir iyileşmez nasıl cepheye tekrar silah arkadaşlarının yanına dönmek için can attıklarını anlattı. Türk askeri olmak işte böyle bir şey!..

Fotoğraftaki, Gazi Yüzbaşımızın Çıray'a ne söylediğini sordum. Aytun Çıray, "İyileşip birliğime dönmek için can atıyorum. Allah ordumuza milletimize zeval vermesin dedi" diye cevap verdi. Kahraman Yüzbaşımızın vücuduna şarapnel parçası isabet emiş. Tabip kökenli  (eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı) Aytun Çıray, iktidarın politik hatalarının bedelini askerimizin üzerinden temize çekmemesi gerektiğini söyledikten sonra şu önemli vurguyu yaptı:

"İçindeki yanlış insanlar yüzünden kurumlar cezalandırılamaz. Askeri hastaneler eski statülerine kavuşturulmalıdır."

Kaynak Yeniçağ: Temel Bey pisti pas geçti!.. - Ahmet TAKAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums