Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Neden milletvekili olmak istiyorum?

  • 12.05.2018 00:00

 Milletvekilliği gibi çok önemli bir göreve talip isek bunun nedeni olmalı, hedeflerimiz, amaçlarımız olmalı. Öyle ki bu hedef ve amaçlarımızla seçmen kitlemizi ikna edebilmeliyiz. Yoksa, “Gece uyurken rüyamda milletvekili olduğumu gördüm, ben de bunun üzerine aday adayı oldum”diyecek halimiz yok. Ya da milletvekili aday adayları, “Herkes başvurmuş, ben de aday adaylığı için başvurayım dedim” demez ya.

Der. Evet, aynen böyle diyen de var.

Buyurun:

“Ya valla geçen gün arkadaşlarla oturuyorduk, bana ‘herkes aday adayı olmuş sen neden olmuyorsun? Sen de bir denesene’ dediler, ben de yatırdım 6 bin lirayı aday adayı oldum.”

Ya buna ne dersiniz?

“Abi, biz … ailesi ile düşmanız, onlar başvurunca biz de başvurduk…”

Bunu çok beğeneceksiniz:

“Allah seni inandırsın, hanım bana senin neyin eksik dedi, ben de he valla dedim ve aday adayı oldum, belli mi olur?”

Peki, aklı başında cevapları yazmayacak mıyız?

Tabi ki yazacağız. Ancak bize ulaşan yüzlerce aday adayının cevaplarını yazamayacağımız için bunlar arasından bu yazıya sığacak kadarını sizlerle paylaşalım.

Av. Ercan Ezgin-Diyarbakır, “Ahmet hocam. Bu topraklar Peygamber ve Sahabe topraklarıdır. Ancak kötü ve kötülüklere maruz kalmış. Birilerinin gitmesi gerek ancak gitmesi gereken iyiler değil kötü ve kötülükler olmalı. Düşünebilir misiniz Diyarbakır gibi bir yerde esrar hariç 17 bin madde bağımlısı olsun, her ay fuhuştan basılan onlarca ev olsun. İçimiz yanıyor içimiz ateş gibi… Yetkimiz artıkça etkimiz de Allah'ın izniyle artacaktır ki bizi yakinen bilen sizin gibi abilerimizin de yol göstermeleriyle. Selam ve dualarımla...”

M. Recep Uğur-Şanlıurfa: “Değerli abim siyaset hayatımızın her alanını ilgilendiren bir mekanizma ve bu konularda dertli bir müslüman olarak etkin bir görevde olup, mücadele etmek isterim tabii ki hakkımızda hayırlı ise.”

Harun Akdere-Ankara: “Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele sadece polisiye yöntemlerle sonuca ulaşamaz. Topyekûn bir mücadele için TBMM'nin de aktif rol alması gerekmektedir. Bugüne kadar sahada verdiğimiz mücadeleyi bu çatı altına taşımak adına Milletvekili aday adayı oldum.”

Dr. Şaban Alpaydın-Diyarbakır: “Ak parti kurucu değer ve ilkelerini savunan, amasız, lakinsiz, fakatsız liderinin arkasında duracak, bedenleri Ak partide olup ruhları, zihinleri ve hatta yürekleri başka partiler için çarpmayan, güçlü bir parlamento içerisinde yer almak için.”

İzmir’den bir aday adayı: “Artık Milletvekili olmada amaç değişti, yasama görevi icra edilecek, ben de yılların siyasetçisiyim, bu tecrübemi yasamada değerlendirmek istedim.”

Yahya Koyun-Batman: “Yeni bir Türkiye, yeniden Büyük Türkiye'nin inşası için, yeni bir Dünya düzenin kurulması için, çocukluğumdan bu yana verdiğimiz mücadele de bir bedensel engelli olarak hayatın her alanında mücadele ve hizmet edilebileceğinin farkındalığını oluşturmak ve bizim ile ayni kaderi paylaşan kardeşlerimize özgüven kazandırmak ve onları yeni hayaller kurmaya teşvik etmek için Aday oldum.”

Erzurum’dan bir dostumdan müthiş bir cevap: “Tanzimat Fermanı ile bürokrasi büyük güç kazandı, geçen zaman içinde siyasetçileri manipüle etmede büyük mesafeler kat etmişlerdi. Öyle ki Sayın Cumhurbaşkanımız Bürokratik Oligarşiden dolayı işlerin ağır aksak yürüdüğünü defalarca dile getirdi. Bu bürokrasi ile ancak bu manipülasyonların farkında olanların başa çıkacağına inanıyorum…” Çarpıcı bir misal ile devam etti Erzurumlu dostumuz:

“Emret başbakanım dizisinde müsteşar ve müsteşar yardımcısı bacak bacak üstüne oturmuşlar, özel kalem içeri girer, ‘kabine değişti’ müsteşar pozisyonunu bozmaz, özel kalem tedirginlik içinde, "efendim, hani geçen gün bakanlığa bir iş için gelen ve kovduğunuz milletvekili var ya, işte o bizim bakanımız oldu" der. Müsteşar istifini bozmadan, ‘Sayın bakana bir yurt dışı programı hazırlayın’ der. Gerisi malum…” Meram net olarak anlaşıldı.

Bunlardan başka farklı amaçlar da vardı:

Eyüphan Kaya-Diyarbakır: “Bir insan şahsiyetini ve onurunu koruyarak da parlamenter olabileceğini kanıtlamak ve bu şekilde iyi insanların yönünü siyasete çevirmek için. Siyaset düzeltirse hayatımızın kolaylaşacağını göstermek, siyasette iyiye iyi kötüye kötü söylemenin gereğini ortaya koymak.”

Mustafa Akıncı-Diyarbakır: “Ben doğru, bilinçli, yerinde ve geleceğe müspet etki edecek bir yenilik arzuluyorum. Bu nedenle AK Parti'den milletvekili olmak istiyorum.”

Daha enteresan bir cevap :

“Geçen seçimlerde öyleleri aday yapıldılar ki, onlara bakınca benim daha üst sıralarda aday olmam lazım diye düşündüm, haydi hayırlısı.”

De haydi hayırlısı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums