Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Türkiye'nin en genç aday adayı Asuman Sülkü

  • 5.02.2018 00:00

 29 Mayıs 2000 doğumlu,

Serbest çalışan bir baba ve ev hanımı bir annenin kızı,

Lise son sınıf öğrencisi,

Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı.

Mardinli Asuman Sülkü’den bahsediyoruz.

Adaylık başvurusunu duyduğumuzda soluğu Mardin’de aldık. Güzel bir akşamüstü idi. Mardin cıvıl cıvıldı. Mardin’e gittiğimizde Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tour of Mesopotamia” Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Yol Yarışı’nın 2. etap hazırlıkları vardı. Şanlıurfa’da start alan yarışın 2. etabı Mardin’den Diyarbakır’a, sonraki gün Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya varacak yarış burada son bulacak.

Sevgili Asuman ile Mardin Gençlik Merkezi’nde buluştuk.

16 Nisan 2017’de gerçekleşen anayasa değişikliği ile Asuman da kararını vermiş. “Gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır diyen Cumhurbaşkanımızın gençlere güven duymasını karşılıksız bırakamazdım. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençleri siyasete kazandırmak için yaptığı bu değişikliğe en genç aday olarak cevap vermek istedim, bu yüzden adaylık için başvuruda bulundum.” diyor Asuman Sülkü.

Başvurun çok mu anlamlıydı?

Bu soruma Asuman ne cevap verse iyidir:

“Evet, Mardin’den, Batman’dan, Bingöl’den en genç aday adayının çıkması başka illerinkine benzemezdi. Mardinli olarak bu yükün altına girdim.”

Eyvallah demekten gayrı ne diyebilirsiniz ki?

Genç nüfusun en yoğun olduğu bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi’dir. Mardin, Türkiye ortalamasının çok üstünde bir genç nüfusa sahip. Keza bu ülkeyi gençler üzerinden ayrıştırarak isteyen uluslararası güçler boş durmuyor.

Sordum: Asuman gençler ne istiyor ne bekliyor?

“Gençler anlaşılmak istiyor, hak vermeseniz de gençleri anlamak gerek ve bunun için de onları ön yargısız dinlemek lazım.”

Başka?

“Gençler her alanda temsiliyet imkânı bulmalılar, kendilerini rahat ifade edebilmeliler” diyor Asuman Sülkü ve devam ediyor:

“Bugüne kadar gençler sorunlarını sadece okullardaki rehberlik birimine anlatabiliyordu, bu yeterli değil.” Doğru. Bu birimin de nasıl çalıştığını sonuçlara bakarak görebiliyoruz.

Sordum: Başaracak mısın?

“Yoluma çıkan 4,5 yaşındaki bir çocuk bana, ‘Asuman abla, ben de senin gibi olacağım’, diyorsa başarmışım demektir.”

Türkiye’yi konuşuyor, AK Parti’nin bitirdiği ötekileştirmeleri anlatıyor ve gençlerin Arap oldukları için, Kürt oldukları için bu ülkede dezavantajlı olmadıklarını söylüyor ve ekliyor; “Bir de milletvekili olursam işte o zaman bölge gençleri arasında hiçbir kara propaganda tutmaz” diyor Asuman.

Daha umutla sordum: Gençlere tavsiyen ne?

“Asla pes etmesinler, her zorluğun ardından başarı vardır.”

Asuman, seni böyle umutlu kılan ne?

“Recep Tayyip Erdoğan’ın bize örnekliği. Genç yaşta başlayan mücadelesi onu DÜNYA LİDERİ yapmadı mı?

Peki, Mardin adaylık başvurunu nasıl karşıladı?

“Her kesimden destek var, ama gençlerin bir desteği var ki inanamazsınız, çünkü gençler ve hanımlar kendilerini bende buluyorlar, çocuklarını bende buluyorlar. Gençler siyasi görüşü bir kenara bırakmış, kendilerinden birisi olan bu kardeşlerine sahip çıkıyorlar.”

Sordum. Asuman, aday ve milletvekili olmayışa da hazır mısın?

“Evet, ben üzerime düşeni yaptım, yılmak, pes etmek yok.”

Asuman liseli değil, en iyi üniversiteyi bitirmiş gibiydi, maşaallah.

Biz bunları konuştuktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Saraybosna’ya göndereceği gençlerle buluştu Asuman. Aliya İzzet Begoviç’in kutlu mücadelesini, Osmanlı’nın o bölgeye götürdüğü adaleti konuştular.

Asuman çok genç yaşta evliliklerin yaşandığı bir ilde Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı oldu.

Gerçekten de başarmış Asuman Sülkü.

Diyor ki;

“Türkiye’de ‘öteki’liğin olmadığını, ayrı-gayrı olmadığımızı pekiştirmemiz lazım.”

Eyvallah Asuman.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums