Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Amerikan usulü droneli omlet

  • 13.01.2018 00:00

  Ortadoğu “orta oyunu”na sahne oluyor,

Terörüyle, ittifaklarıyla, açık ve gizli saldırılarıyla tam bir orta oyunu. Yalnız bir farkı var orta oyundan o da orta oyunu doğaçlama oynanırken, bölgedeki orta oyunu planlı, programlı, tam bir stratejiye sahip. Yuvarlak bir ortamda oynanan orta oyununun dekoru ‘yeni dünya’ adı verilen bezsiz bir paravandan ve dükkân denilen iki katlı bir kafesten ibarettir. Bölgemizdeki oyun da mekân, oyuncular ve hedef aynı.

Ancak bıktırdılar, ezberlediğimiz oyunda çoğu kez bizi figüran etmelerinden, ama şimdi de bizden istendiği gibi oyunun seyircisi kalmaktan bıktık.

Eski köy eski adet.

Suriye’de çözüm arayan Türkiye-Rusya-İran’ın başlattığı Astana, Soçi gibi süreçlerin bölge üzerinde emperyal amaçları olan ABD ve İsrail’i çok rahatsız ettiği biliniyor. Her fırsatı değerlendirmek suretiyle bu üçlünün inisiyatif almalarına mâni olmaya çalışan ABD ittifakı, kimi zaman da taşeronları üzerinden kirli işler de çeviriyordu.

Rusya’nın Himeymim ve Tartus üssüne saldıranlar bunu Türkiye’ye mal edebileceklerini düşünmüşlerdi. Kasım 2015’daki Rus savaş uçağını düşürüp bize “angajman” dedirtenler, benzeri bir saldırıyı İdlip yakınlarındaki Himeyhim Rus askeri üssüne saldırı düzenleyerek bizi Ruslarla karşı karşıya getirmeyi planlamışlardı.

Rusya’nın Suriye’deki üslerine gerçekleştirilen drone saldırısından söz ediyorum.

Bildiğiniz gibi 31 Aralık 2017'de yapılan havan saldırısında 10'dan fazla askerin yaralandığı ve en az 7 savaş uçağının kullanılamaz hale geldiği iddia edilmişti. Rusya ise, “üslere yapılan saldırıda 2 askerin öldüğünü, 7 savaş uçağının imha edildiğine yönelik iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.” Sayılar birbirini tutmasa da Ruslara saldırı olmuş, hem de Türkiye’yi töhmet altında bırakacak bir saldırı.

Hatırlarsınız, geçtiğimiz 6 yılda bazen kime ait olduğu bilinmesin diye bayrağı silinmiş uçakların bombardımanları, bazen nereye ait olduğu bilinmeyen mühimmatla gerçekleştirilen saldırılar, kimi zaman da saldırdıkları bölgeyi kontrol eden grubu zan altında bırakmak için o grubun hakimiyetinde bulunan bölgeden gerçekleştirilen saldırılar vs… Tabi, vekalet/en gerçekleşen saldırıları saymama gerek yok.

Suriye’deki Himeymim ve Tartus Rus üssüne saldırıyı böyle okumakta yarar var. Bakın bu saldırıyı kim üstlendi? Daha önce ismi duyulmayan, daha doğrusu hiç olmamış bir örgüt olan "Özgür Alevi Hareketi…" Bu örgüt yukarıda saydığımız kirli amaçlar için kullanılan paravan örgüt. Ama dediğim gibi bu oyunlar gerçekten bayatlamaktan öte bir hal aldı. Dünya gücü Rusya, bütün pislikleri tanımış Türkiye 5. Sınıf bu oyunlara gelirler mi? Keza, 2015’da Rus uçağının bize düşürtülmesi, FETÖ’cü polisin Rus Büyükelçisini katletmesi de yine aynı kirli oyunun ağır ve acı versiyonu değil miydi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Suriye’deki üslerine yapılan saldırılarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşüp, “Düzenlenen saldırıların arkasındakileri biliyoruz. Bu saldırıların arkasında Türk devleti ve ordusu yok.” diyerek tıpkı Karlov suikastındaki gibi oyunu bozdu. Putin önemli başka bir bilgi de paylaştı, “Himeymim ve Tartus Rus üssüne gerçekleştirilen saldırıda kullanılan İHA’lar el yapımı olarak gösterilerek kamufle edilmeye çalışılmış.”

Şimdi verileri alt alta koyup toplayalım.

Sonuç?

Aslında sonucu ABD yetkilileri paylaştılar: “Suriye'deki çözüm çalışmaları için sürdürülen Soçi süreci meşru değil, meşrulaştırmayacağız” diyen ABD Dışişleri Bakanlığı ağzındaki baklayı çıkararak niyetini de sonucu da gösterdi.

Rusya’ya bağlı güçlerin bulunduğu Himeymim hava üssüne el yapımı olan insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, “Size kesin surette şunu söyleyebilirim. ABD’nin Rus üssüne yönelik herhangi bir drone saldırısında hiçbir zaman hiçbir dahli olmamıştır.” diyen ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü McKenzie’nin sözleri inandırıcı geldi mi? Pentagon’un taşeronlarının boş durmadığını ve bundan sonra da boş durmayacaklarını bilmeyecek isek bu bölgede yaşamamızın anlamı kalmaz ve bu bölgede yaşama hakkımız kalmaz.

Suriye sorunu Türkiye-Rusya ve İran arasında barış öncelikli ele alınmalı, yoksa bu oyunların bitmesi mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde Putin’e, “Esed tarafından gelen saldırıları durdurun” derken, Suriye’de Esed’in alan kapmasıyla havanın bulanıklaşmasının tehlikelerini dile getiriyordu.

İran olsun, Rusya olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın bu uyarısına dikkat etmelidirler. Yoksa orta oyunu izletmekle yetinmezler. Allah muhafaza etsin, ABD bu üç devleti birbirine çarpıp omlet yapmak niyetinde, ona göre…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums