Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Günlerdir Diyarbekir ‘Aziz Misafir’ini bekliyordu

  • 8.01.2017 00:00

 Hummalı bir çalışma vardı Diyarbakır TÜGVA’da, heyecanlıydılar. Yorulmayı gelecek misafirlerin verdiği mutluluktan dolayı unutmuşlardı. Dicle Üniversitesi fakültelerinin çıkışlarında günlerdir konu, bu “aziz misafir” olmuştu. Uğradığım Lise ve ortaokullarda da konu aynıydı.

Nihayet o gün gelmiş, TÜGVA’nın içi ve bahçesi ağrılıklı olarak Turkuaz-Beyaz renklerle bezenmişti. TÜGVA Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Yağmur’un açılış konuşmasında, “İstanbul’un kardeşi, Ankara’nın, Samsun, Muş, Çorum’un kardeşi” dediği Diyarbekir’in “aziz misafir”i vardı;

TÜGVA Yüksek istişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan.

Sayın Erdoğan önce Mardin TÜGVA Temsilciliği/Şubesi’nin açılışı için Mardin’e geçip oradan Diyarbakır’a geldi, aracı TÜGVA Diyarbakır Şubesi’nin önünde durduğunda bütün önlemlere rağmen oluşan sevgi seli ile izdiham yaşandı. Gençler elini tutmak için oldukça mücadele ettiler. O da herkesin elini tutmayı ihmal etmedi.

Girişte kendisine çiçek takdim eden 3 buçuk yaşındaki torunum Sude’yi kucaklayıp ellerinden, yanaklarından öptü, adını sordu, Sude de onu yanaklarından öptü, bir sohbete başladılar ki görülmeye değerdi. Çoğunlukla gençlerin hınca hınç doldurduğu salon çoktan tezahürata başlamıştı bile.

Aracından indiğinde ilk gözüme ilişen şey yüzünün gülüyor olmasıydı Sayın Erdoğan’ın. Tebessümü eksilmez biliyorum, lakin Mardin TÜGVA Şubesinin muhteşem açılışı, Mardin İH Platformu ve Mardin Belediyesi çalışmaları kendisini çok mutlu etmişti ki Diyarbakır’daki konuşmasında bundan övgüyle söz etti.

Sayın Erdoğan salona geçtiğinde dışarıdaki mahşeri kalabalık salona sığmadı. Saatler önce gelip yerlerine oturan TÜVGA okul kulüplerinin öğrencileri büyük bir tezahüratla dakikalarca yerlerine oturmadılar.

Selamlama konuşmalarından sonra konferansa geçildi. Bilal Erdoğan konuşmasında önce TÜGVA’yı anlattı, gençlere nasihatler etti, dünyanın ve coğrafyamızın geçmekte olduğu süreci, batının ikircikli tutumunu anlattı. Konuşmasında;

"Bugün Türkiye'de milyonlarca gencimiz var ve TÜGVA bütün gençlerimizi kucaklamayı hedefliyor. Sadece bir zümrenin, grubun, hizbin değil, bütün Türkiye'nin gençlik hareketi." dedi.

Bilal Erdoğan’ın, “Türkiye'ye, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a neden bu kadar saldırıyorlar. Bu milletin gerçek anlamda bağımsız olmasına tahammül edemiyorlar. Devamlı aramıza fitne, nifak tohumlarını ekmek istiyorlar. Kardeşi kardeşe vurdurmak istiyorlar. İnadına omuz omuza duracağız." sözleriyle salon alkışa boğuldu.

Konferans sonrası ok atışı ve temsilcilik içi mini bir toplantıdan sonra İmam Hatipliler Platformu’nun toplantısına geçildi. Radisson Blu’nun büyük salonunda Mülki İdare Amirleri, Müftüler, Milli Eğitim Müdürleri ve STK’larla bir araya geldi Sayın Bilal Erdoğan. Salonu dolduran Diyarbakır İmam Hatipliler Platformuna hitap etti. Diyarbakır’ın öneminden söz ettikten sonra, “Mardin’de son iki yılda açılan İmam Hatiplerin sayısındaki büyük artış ve bu okullara olan rağbeti ve okullarda artan kaliteyi” memnuniyetle dile getirdikten sonra, “Diyarbakır gibi değerli bir şehirde İmam Hatip Okullarının sayısının azlığına üzüldüğünü” ifade etti.

Bu toplantıda çok güzel öneriler ve yol haritası belirlendi. Toplantıda söz alarak, “İşim gereği sürekli farklı illere gidiyorum. Bilhassa Bölgemizde –yerel faktörler dışında- önceki dönem Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Bingöl, Vali Ahmet Deniz dönemi ile Batman, Vali Mustafa Yaman döneminde de Mardin her alanda olduğu gibi, isimlerini zikrettiğim valilerle beraber İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerinin, Müftülerinin büyük özverisi, koordineli çalışmaları ile bu şehirlerde İmam Hatiplere verilen değer ve önem takdire şayandır. Diyarbakır da eksikliklerini yeni atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve yine yeni atanan Kaymakamlar ile tamamlamak için kolları sıvamıştır. İnşaallah Müftülükler, MEM ve ilgili STK’lar daha çok cehdederek hep beraber önümüzdeki dönemden itibaren İmam Hatip Okullarının sayı ve kalitesini arttıracaktır.”diyerek düşüncemi ifade ettim.

Söz alan STK temsilcileri özet olarak; “Şimdiye kadar yeterli hassasiyet gösterilmediği için Şanlıurfa’nın birkaç bin nüfuslu Hilvan ilçesinde açılan İmam Hatip sayısı, nüfusu 90 bin olan Diyarbakır’ın müderrisler yuvası Silvan’da açılan İmam Hatip Sayısından kat be kat fazla olduğunu dile getirdiler.” Ayrıca,“İmam Hatiplere rağbetin azlığında Diyarbakırlıların değil, bilhassa Diyarbakır bürokrasisinin sorumlu olduğu” vurgulandı ki bu oldukça isabetli tespit idi.

Son olarak, bütün birimleri ile başta İl Temsilcisi Mahmut Yağmur ve Diyarbakır TÜGVA’da görev alan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Çabalarının yanı sıra 20 günde iki büyük organizasyonla umut vaat ettiler. Allah hepsinden razı olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums