Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

TÜGVA Diyarbakır ve beklentiler

  • 21.10.2017 00:00

 “Vizyonumuz, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak.”

(TÜGVA)

Fransız laisizmi bizi inancı bozuk, bin yıllık değerleriyle kavgalı, Batı mukallidi, lümpen gençlikle karşı karşıya bıraktı. Böylece Kur’an’ın ahırlarda saklandığı, mevlitlerin yasaklandığı, dini eserlerin “gerici/irticai” faaliyet olarak kabul edildiği ve bilim sıralamasında en gerilerde kalan bir Türkiye’ye sahip olabildik.

Din(i) değerlerinden uzaklaşanların yönettiği Türkiye’de gençler, binlerce yıllık tarihini, İslam ile tanıştıktan sonra inancından neşet eden değerlerini, İslam ile şereflenen milletimizin Din-i Mubin’e hizmetlerini, Ortaçağ’ı aydınlatan bilimi, fenni bu milletin ilim erbabının tefekküründen doğduğunu pek tabii bilemezlerdi.

Nesiller kaybettik ve baktık ki ahlaki, iktisadi, siyasi, askeri alanlarda hak ettiğimiz yerden çok uzaklardayız. Elhamdulillah son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük sıçramalar yaparak kayıplarımızı telafi etmeye başladık, ama mevcut durum bugünden yarına değişmeye müsait değildi ve dolayısıyla maddi-manevi imar ve inşa süreci başlamalıydı. Bunun için de nitelikli, imanlı, ahlaklı, çalışkan, donanımlı, vatansever gençliğe ihtiyaç vardı.

İşte TÜGVA böyle bir ihtiyaçtan doğmuştur.

Türkiye’de 81 il, 256 ilçe ile 40 ilde 60 yurdu ile temsilcilik binaları ile kitap kafeleri ile gençlik merkezleri ile gençlerin olduğu her alanda hizmet icra ediyor TÜGVA.

Türkiye’nin dört bir yanında ve Genel Başkan İsmail Emanet’in, “Gençlerimizi bütün dünyanın gençleri gibi görme”yi esas alan TÜGVA sorumluluğunu müdrik şekilde çalışmalarına devam ediyor.

İşte bu çalışmalardan ve belki en önemlilerinden biri de Diyarbakır’da yapılmaktadır. Diyarbakır’ın “En önemlilerinden” oluşunu Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dokusundan çıkarıyorum. Bu anlamda Diyarbakır TÜGVA Şebesini büyük hizmetler, gönülden cehd ve gayretler bekliyor.

17 Ekim 2017 Salı günü Diyarbakır son yılların en görkemli ve anlamlı açılışına şahidlik etti. Binlerce Diyarbakırlı TÜGVA İl Temsilciliği kompleksinin açılışında buluştu. TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet’in katıldığı açılışta Grup Yürüyüş’ün marş ve ilahileri gençleri coşturdu.

Açılan Temsilcilik Binasının yanı sıra bahçede 10 ayrı dalda gençlere hizmet verecek büyük bir spor salonu bulunuyor. Kitap okuma mekânları/kıraathanesiyle (kitap kafe demek istemedim), tefsir, hadis, siyer, Osmanlıca, tarih, edebiyat, okçuluk, müzik, resim, dil gibi daha pek çok alanda eğitim, seminer, kurs faaliyetlerine hazır hale getirilen TÜGVA Diyarbakır Temsilcilik binası “kayıp yıllar”ın telafisi için hazır hale getirildi. Kompleksin görkemli amfisi adeta, “Gönüllü sanatçı-müzisyenlerin de katkılarını istiyorum.” diye sesleniyor.

Diyarbakır TÜGVA Başkan ve kıymetli ekibinin ulvi duygularla çalıştıklarını, büyük ve değerli projelere sahip olduklarını biliyorum. Bu değerli ekibin büyük zorlukları göze alması, gençliğe hizmet etmek için fedakârlıktan kaçmaması, karşılaştıkları pek çok engeli sabır, metanet ve hikmetle aşmaya çalışması takdire şayandır.

Diyarbakır TÜGVA’nın yurt, külliye, gençlik merkezlerine büyük ihtiyacı vardır. Çünkü Diyarbakırlı gençler alacaklıdır, ihmal ve iğfale en çok Diyarbakırlı gençler maruz kalmışlar. Diyarbakırlı gençler ya DBP Belediyeleri ile tamamen seküler ve partizan yetişiyorlardı, ya da Bakanlıkların Gençlik Merkezlerinde lümpen olmak durumunda kalıyor/du.

Bunun telafisi mümkündür, yeter ki hasbi olarak çalışanların önü açılsın. Bu manada Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı’ya, Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal ve Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan’a teşekkür ediyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums