Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman valileri ve D.Ü

  • 30.09.2017 00:00

 Doğu ve Güneydoğu adeta sürgün yeriydi, gelenler ya işinde yeni ve dolayısıyla tecrübesizdi ya da işledikleri cürüm nedeniyle buraya sürgün edilmişlerdi. Bunun ceremesini de on yıllarca bölge insanı çekti.

Son yıllarda durum değişti; bölgeye atanan mülki idare amirlerininsadece çalışkanolmaları yeterli görülmüyor, aynı zamanda “yürek” ehli olmalarına da dikkat ediliyor.

Son iki yıldan başlarsak;

Önce Mardin bu güzellikten yararlandı. Mustafa Yaman bu bölgeye yabancı olmayan, yüreği sağlam bir valiydi. Tunceli valisi iken yüreğini ehliyetiyle birleştirerek hizmet etmişti. Bu yüzden son bir yılda Mardin bu anlamda kıskanılacak bir şehir oldu.

Batman Ahmet Deniz ile gülmeye başladı. Ahmet Bey işin ehli, yüreği yüreğe değdiren bir vali, Batman halkı da kazanmıştı. Burada Gercüş Kaymakamını saymazsak hakkını yemiş oluruz. Gerçekleştirdiği ve üzerinde çalıştığı çok önemli projelerin yanı sırayüreğini ve samimiyetini işine katması Ünal Koç’u tanımak için yeterli veri.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir diğer değer. Şanlıurfa’dan önce Adıyaman’da görev yaptığı dönemde Adıyamanlılar, “Aranan değer bulunmuştur” demişlerdi. Sonra Adıyamanlıların ne kadar haklı olduklarını Sayın Erin’in çalışmalarıyla öğrenmiş oldum.Şanlıurfa Sayın Vali için, “Tam adam” diyor.

Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu enine boyuna ölçülmüş, biçilmiş ve Diyarbakır’a gönderilmiş bir vali. Yüreği, kalitesi, işine vukufiyeti ile rekor denecek kadar kısa sürede Diyarbakırlıların gönlüne girdi. Daha yolun başında ve önümüzdeki süreçte çok iyi hizmetlere imza atacak Vali Güzeloğlu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla için fazla söz söylememe gerek yok. Daha önce de Diyarbakır’da çalışan Atilla için mesai mefhumu olmadığı gibi, yüreğini işine dâhil etmenin bu memlekete neler kattığını resmeden kişidir.

Diyarbakır’a atanan Kaymakamlar için de tespitlerimi söylemem gerek. Artık işin “acemisi” değil, liyakat ve ehliyet sahibi kaymakamlar yetiştiriliyor, seçiliyor ve gönderiliyor. Aynı zamanda kayyum da olan Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal, Kayapınar Kaymakamı Ozan Balcı ve Sur Kaymakamı Bilal Özkan’ın alanlarındaki çalışkanlıkları, yüreklerinde vazife bilinci ile yoğrulmuş.

Elbette ki başka il ve ilçelerde görev yapan vali ve kaymakamlar arasında değerli idareciler vardır, lakin bu yazının hacmini aşacağı için hepsinden ayrı ayrı söz etmemiz mümkün olmuyor.

Bir diğer konu.

Benim gibi dedeler nerede olursa olsun “bebek, çocuk sağlığı”gibi bir söz duyduklarında kulak kabartırlar. Bundan dolayı sağlığa en küçük katkı bizleri memnun ve mutlu eder.

Geçen gün sadece basın mensuplarına gönderilecek bilgilendirme ve haberlerde kullandığım e-mailime baktım, karşımda Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile ilgili peş peşe mailler çıktı. Bizim için son derece değerli olan Üniversitemizin bu haberlerini dikkatlice okudum, okudukça da mutlu oldum.

Neyi mi?

Uzun süredir kurtulamadığı diz ağrılarından 20 dakikalık operasyonla kurtulan hastaların haberi vardı. Yurt dışından tedavi için Dicle Üniversitesi Hastanesine gelen hastalardan bahsediliyordu. Okumaya devam edince;

”D.Ü. Hastanelerinde sağlık alanında nitelikli insan gücünü yetiştirmeyeyönelikkurslar”dan söz ediliyordu. D.Ü Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,“Kurs hem hemşirelere faydalı olacak hem de hastaneye ve hastalara yararlı olacaktır.“diyor.

Ayrıca“Annelerin gebelik sürecini daha iyi geçirmeleri vebilinçli doğum yapmalarını sağlamakiçinçalışmalar yapılmaktadır.Gebe hastalarımız, Kadın Doğum Gebe Polikliniğine doğrudan başvurabilecekleri gibi, randevu sistemi üzerinden de başvuru yaparak uzman kadrodan oluşan ekibimizden ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmeti alabilirler.”bilgisi bizleri mutlu ediyor.

Aslında sağlık alanında bölgeyi ilgilendiren asıl konuyu önümüzdeki günlerde gazetemiz için hazırlayacağımız haberde detayıyla okuyabileceksiniz.

İsimlerini andığım bu değerli şahsiyetlerin övgülerime ihtiyaçları olmadığı gibi, hiçbirisinin bu yazıyı yazdığımdan da haberleri yoktu.

En kolay yaptığımız iş tenkittir, peki, hak edene takdir de gerekmez mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums