Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

BAĞCILARDAN SUR'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

  • 6.02.2016 00:00

 Başbakanlığı döneminde “Bölgeye gidin, ziyaretlerle yakınlaşmayı sağlayın, gönül köprüleri kurun” demişti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı Ak Partili ilçe belediye başkanları dışında ciddi manada bu sesin gereğini yapan olmadı.


Dün de Başbakan Binali Yıldırım çağrıda bulundu, “Bölgeye gidin, fakirin, garibanın sofrasına oturun” diye.
Yerinde bir çağrı, mutlaka uyulması gereken bir çağrı. Kardeşlik bağlamında uyulması farz bir çağrıdır bu. 
Hatırlıyorum, 2013'ün Ramazan ayıydı. O akşam kabinde yer alan dört bakan Diyarbakır'daydı. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu ev ziyaretlerine dönemin kabinesinde yer alan bu dört bakan da davet edildi. Çözüm sürecinden dolayı sükûnetin hâkim olduğu bu dönemde -üstelik bölgeyi çok iyi bilen- bir Sayın Bakan “güvenlik sorunu var” diyerek proğrama katılmak istemediğini ifade ettiği gibi diğer bakanların da katılmasını engellemek istedi. Teşkilattaki hanımlar, gençler yıkılmışlardı. Kimsede çıt yok, Kayserili Bakan Sayın Taner Yıldız ile Batmanlı Bakan Mehmet Şimşek ayağa kalkarak, “Bekleyin arkadaşlar, biz de geliyoruz” diyerek teşkilat ile aile ziyaretlerine katıldılar.


Bölge kardeşlik ziyaretlerine muhtaç, bölge insanı kardeşliği uzaktan değil, ziyaretlerle derdinin dert edildiğini görerek yaşamak istiyor. Eline dokunmak, onun gözlerinden kardeşliği, sevgiyi, dert ortaklığını görmek, hissetmek istiyor. Diyarbakırlı kardeşlerinin acılarına ortak olduğunu gözlerine bakarken görmek, anlamak istiyor. 
İşte böyle bir kardeşliği Ak Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı sergiledi. İlçe Başkan'ı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkan'ı Lokman Çağırıcı ile birlikte geçen Çarşamba günü Diyarbakır'a geldiler. İlçe teşkilatının yanısıra, İstanbul İl Ana Kademe, İl Kadın Kolları Başkan'ı Şeyma Döğücü ve ekibi, Bağcılar Belediye Meclis üyelerinden oluşan 50 kişilik heyet gün boyu Sur esnafını ziyaret etti, Sur'dan göç eden ailelerle görüştüler, dertleştiler, ağlaşıp dualaştılar. Diyarbakır İl Başkanlığı ve İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Sur teşkilatı mihmandarlığında gerçekleşen ziyaret takdire şayandı.


Bağcılar İlçe Başkanlığı, 600 aileye Ramazan ayı için mutfak masraflarını karşılayan alış veriş çekleri, mutfak eşyası, kardeşlik duygularını içeren birer mektupla aileleri ziyaret ettiler. Görüştüğümüz aileler, “Bu ziyaretleri beklemek hakkımız, çünkü yüreğimiz yaralı, bu yaranın merhemi de gönüllerin birbirine değmesidir” diyerek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
Beş aileden oluşan 45 kişinin yaşadığı bir eve giden Bağcılar heyetini karşılayan aileler “Burada da belediye var, lakin kapımızı çalan İstanbul Bağcılar Belediyesi oldu” diyerek duygularını dil getirdiler.


Birkaç yıl önceydi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın öncülüğünde İstanbul İlçe Belediyeleri Diyarbakır için seferber olmuşlardı. Sayın Topbaş kalıcı hizmetlerle Diyarbakırlıların gönlünü fethetmişti. Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın fedakârlığını Diyarbakır hala konuşuyor. Bölge insanına sevgilerini hatırı sayılır katkılarıyla yoğurdu Fazlı Başkan, hem de defalarca.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katkıları unutulmayacak kadar değerliydi. Keza Üsküdar, Güngören, Avcılar, Sarıyer, Esenler, Pendik belediyeleri okul onarımları ile ciddi katkılarla bölge insanına yardımcı olmuşlardı.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı için bulunduğu Bosna Hersek Novigrat'tan ayağının tozuyla ilçesi Bağcılar Teşkilatıyla beraber Diyarbakır Sur ailelerine gelen Başkan Lokman Çağırıcı, bu örnek davranışıyla uzun süredir Diyarbakır ve bölgeye uzaktan bakanlara yolu göstermiş oldu.


Dedim ya, derdini dertlenmeli kardeşlerinin, fedakârlıklarda bulunmalı imkân sahipleri. Yoksa hep birlikte kardeşlik duygularının incelmesine katkı sunmuş oluruz.
Bağcılar teşkilatının ve İstanbul İl Kadın Kollarının Diyarbakır Kadın Kollarındaki hanımlarla Sur'un daracık sokaklarına tereddüt etmeden girip adresleri bulmaları meşakkatten kaçmamanın ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.


Fedakârca çalışan ekibiyle Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen'in hassasiyeti, il yürütmesinin duyarlılığı, Şeref Yöntürk Başkanlığındaki Sur ilçe teşkilatının organize çalışması takdire şayan.
Diyarbakırlılar, Cizreliler, Şırnaklılar Ak Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı ve Bağcılar Belediyesinin bu özverili çalışmasını diğer il ve ilçe belediyelerin kendilerine örnek almasını bekliyor.


Eminin bu Ramazan ayı bu ziyaretlere vesile olur. Lütfen bu bölgeyi gıda kolilerini dileme noktasına getirmeyin, kendiniz gelin, hatta eli boş gelin, ama gelin lütfen.
Burada yaşayan biri olarak söylüyorum;
İnsanımızı alan el olmaktan çıkarmak da sizin buraları görmenizle, ahvalimize vakıf olmanızla mümkün, lakin unutmayın, bu bölge bir felaket yaşadı.


Bekliyoruz, Kadir Topbaş Başkanın öncülüğünde Fazlı Kılıç Başkanı, Mustafa Demir, Ahmet Misbah Demircan, Hilmi Türkmen Başkanları bekliyoruz.


Bakanları, diğer illerin Büyükşehir Belediye Başkanlarını bekliyoruz. Gelin lütfen, dertleşmek için de olsa gelin.
Son olarak ziyareti duyan Sait Amca'nın sözlerini hatırlatalım:


“Gelsınler, çok gelsınler, hep gelsınler, elleri boş, gönülleri doli gelsınler. Hak saklasın, gelmezlerse yıkılırız...”
Başımız gözümüz üstünde yeriniz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums