Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Devlet Diyarbakır'daydı

  • 31.05.2016 00:00

 Sanırım son elli yılda ilk kez Cumhurbaşkanı ile başbakan beraberce Diyarbakır’a geldiler. Cumartesi günü devlet Diyarbakır’daydı desek abartmış olmayız.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, kabineden pek çok bakan, üst düzey bürokratlar Diyarbakır’daydı. Bu zirveyi Diyarbakırlıların coşkulu karşılamaları dikkatten kaçmadı.
Kılıçdaroğlu'nun kan isteği, küfür ve “piçlikleri” sizi tedirgin etmesin, ülke bambaşka bir yolda ilerliyor. Kılıçdaroğlu'nun edepsizliklerini not edin, ama dert etmeyin. Bakınız,
Birkaç gün önceydi, Başbakan Sayın Binali Yıldırım Ak Parti Genel Başkan Adayı olarak belirlenir belirlenmez ayağının tozuyla Diyarbakır'a gelmişti. PKK'nın 15 ton bombanın yüklü olduğu bir kamyonla adeta katliam yaptığı Tanışık'ı ziyaret etmiş, kederli ailelerin yanında olmuştu Sayın Yıldırım.
Bugün de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yanına çiçeği burnunda Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ı da alarak bu aziz kente geldiler.
Derdinizle dertliyiz, derman biz hepimiziz anlamına gelen bu ziyaret sonrasında bölgede havanın tamamen değişeceğini bekliyorum.
Vatandaş tarafını belirledi,
Huzur dedi, selamet dedi, hakkaniyet ve adalet dedi bu millet. Bölge insanı iki yılı aşkın süren çözüm süreci ile huzuru yakalamış, hayatın güzellikleri ile iç içeydi. Bir sabah huzur denilen o güzel nimetin avuçlarının arasından nasıl kaybolup gittiğini gördü. Bu nimetin yerine ateş, kan, gözyaşı gelmişti. Yıllar yılı huzura hasret kalmış mahallelerine, sokaklarına, caddelerine, evlerine bu sefer de bombalar yerleştirilmişti. Bu yüzden halk PKK ile kendi isteklerinin örtüşme sorununu  net olarak fark etmiş oldu. Hem halk, istek/haklarının kanla, ölümle elde edilmesini de öteden beri istememişti.
Ağır bilanço üç ay süren operasyondan sonra ortaya çıktı, binlerce Kürt çocuğu hendeklerde heder edildi. Asker-polis yüzlerce Kürt ve Türk evladı da bu operasyonlarda ailelerinin yüreğini yaktı.
Batının toplu saldırısı altında olan ülkemiz bu kuşatmayı yaracak güçtedir. Kurumlar ve güçler arasındaki uyum bu batıl kuşatmayı yaracağımızın en önemli göstergesidir.
Bu anlamda Cumhurbaşkanı  Sayın Erdoğan'ın Sayın Başbakan'la birlikte Diyarbekir'e gelişleri bölge insanı için son derece değerlidir. Sorunları yerel dinamiklerden dinleme imkânı buldular, çözümü de mahalde dinlemeleri büyük bir avantajdır.
Burada bölgede ekonominin felçli durumunun komaya doğru ilerlediğini anlatmak zorundayım. Bölgede Hendek sürecinde esnaf, iş dünyası çöktü. Buna devlet bankalarının acımasız tutumunu da eklersek olayın vahameti net görülebiliyor.
10 milyon kredi için 40 milyonluk gayrimenkulünü ipotek gösteren bir Diyarbakırlı müteşebbis, gayrı menkulünün Diyarbakır sınırları içinde olmasından dolayı ihtiyacı olan krediyi alamıyor. Bankanın vatandaşa açıklaması VAHİM ÖTESİ:
Diyarbakır dışında, hatta bölgeden de uzak bir ilde gayrimenkul ipoteği gösterilmezse kredi vermiyoruz. Bu doğruysa üç-beş işgüzar ile biz ülkeyi parçalamışız, insanı bölmüşüz de haberimiz yok. Bu yüzden temennim bu haberin doğru olmaması.
Diğer bir konu il ve ilçelerdeki FETÖ'cü bürokrasi. Hala emniyette üst düzey paralelci ile boğuşan vatandaşın şikâyetlerini alıyoruz. Gerçi biz de benzeri durumla karşılaşmadık değil. İç İşleri Bakanı Efkan Âlâ ile bu konuyu konuştuk, hassasiyet göstereceğini söyledi, inanıyorum. Çünkü bölgeye atanan FETÖ'cü ya da yeni mezun Vali Yardımcısı, kaymakam, bürokrat halkı özellikle bezdirme operasyonları yapmaktan geri durmuyor. Bu bürokratların bölgenin hassasiyetinden dolayı buradan alınmaları son günlerde gezdiğim birkaç ildeki bölge insanının acil isteğidir.
Artık yeni acılar istemeyen halkın istek ve talepleri dikkate alınarak kardeşliğin tesisine hız verelim. Hakkaniyet ve adalet temelli yeni bir anayasa ile sistem değişikliği milletin taleplerini beraberinde getirecektir.
Bölge insanı da bu millet gibi hakkaniyeti mukaddes dininden öğrendi, asırları aşan tecrübelerinden öğrendi. Yaşadığı kardeşlikten öğrendi.
O zaman değerlerimizden, inancımızdan öğrendiklerimizi bugün amele dökme zamanı.
Sayın Cumhurbaşkanı'mız, muhterem Hanımefendi ve saygın heyetiyle,
Hoş gelmişler aziz Beşinci Harem Şehre, hoşluk buldular.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums