Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

SIFIR SORUNLU BAŞKANLIK

  • 23.05.2016 00:00

 Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ayrılmasıyla birlikte yeni genel başkan ve başbakan koltuğu için Ak Partide günler öncesinde hareketlilik başlamıştı.

Kısa sürdü, başkanlık hedefine yoğunlaşacak olan Ak Parti yeni genel başkanını ve başbakanını belirledi. İlgili birimleriyle istişareler sonunda yeni genel başkan ve başbakan için Binali Yıldırım ismi ön plana çıkmıştı. Sonrasında Ak Parti organları, önümüzdeki Pazar günü delegelerin oyuyla resmiyet kazanacak olan genel başkanını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olarak kararlaştırdı.

Ak Parti sadece genel başkan değil, başbakan da değiştiriyor ve bu süreçte bir tek kavga, karalama olmadığı gibi mahkemeye giden de olmuyor. Oysa muhalefet aylar önceden başlayan kavgalarla parti başkanını değiştirebiliyor. Ak Partide böyle bir geçiş kavgasız gerçekleşebiliyor ise bunun mimarının Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bilmeyen yok.

Binali Yıldırım'ın Sayın Cumhurbaşkanımızla çok uzun yıllardır dostluğu, muhabbeti, teşrik-i mesaisi vardır. Birbirini en iyi tanıyan iki değerli şahsiyet. Dirayeti, donanımı, bugüne kadar ortaya koymuş olduğu hizmetleri ile tanınan Sayın Yıldırım'ın almış olduğu bu ağır ve onurlu görevi hakkıyla yerine getireceğinden kuşku duymuyoruz.

Biliyorum, bundan sonra Sayın Erdoğan'a daha çok yüklenecek olan “blok” için malzeme doğdu, müzmin ve takozcu muhalefetin çirkeflikleri artacak. Buna “özgürlük mücadelesinin icabını yaparım” diyenleri de eklersek, önümüzdeki dönemde takozcu bloğun genişleyeceğini görebiliriz.

Sadece bu kadar mı? Hayır, dışarıdan da saldırılar artacak, yani hem iç hem dış saldırılar senkronize edilerek Türkiye'yi kuşatma işini sağlamlaştırmak istiyorlar. Onlar işini yapacaklar ya biz?

Sayın Binali Yıldırım ile yeni bir dönem başlıyor, artık devlette “sıfır sorun” bekliyoruz. Yeni anayasa ve başkanlıkla siyasal sistemde değişiklik yapılarak tıkanan sistemi işler hale getirmek önceliğimiz olmalıdır. Aslında Pazar akşamı itibariyle başkanlığa adım atmış olacağız, yarı başkanlık için fiili olarak “bir milim” dahi mani kalmadı.

Türkiye ve içinde bulunduğu coğrafya yüzyılın en önemli kavşağından geçiyor. Yeni haritaların elden ele dolaştığı bir dönemde başbakan kim olursa olsun bölge ile ilgili stratejilerin savaştığını, taktiklerin vuruştuğunu biliyordur. Yeni Sky-Picot'un tasarım kavgası en çok ülkemizi ilgilendirdiği malum.

İşte böyle bir süreçte adı açıklanır açıklanmaz Sayın Binali Yıldırım'ın ilk ziyaretini Diyarbakır'a yapıyor olması çok anlamlı ve bir o kadar değerlidir. Çünkü Diyarbakır herhangi bir şehir değil, kadim kent, medeniyetlere beşiklik etmiş ve hinterlandı kıtalara erişmiş bir il. Bu manada Diyarbakır'ın önemi bu geçtiğimiz süreci de dikkate alırsak daha iyi kavranmalı.

Bölgesinde ve sınır ötelerinde sözüne kulak verilen Diyarbakır özelinde ve üzerinden yeni bir başlangıç yapmak mümkün. Aslında hendek operasyonları başlarken yazmıştım, bu krizi yeni bir başlangıca dönüştürelim diye, lakin geç kalındığı için sürdürülemedi. Şimdi tam zamanı, Binali Yıldırım'ın başbakanlık görevini devralmadan Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyareti çok değerli bir adım olmuştur.

Sayın Yıldırım'ın bu sorumluluk anlayışıyla hareket etmesi ile birlikte hem Ak Parti MKYK'sında hem de bakanlar kurulunda bölge siyasetçilerini ihmal etmemesi yeni süreci daha anlamlı ve sağlam zeminde sürdürmesini sağlayacaktır. Bölgede ve bilhassa Diyarbakır'da Ak Partinin almış olduğu oyun yeterli olmadığını, bu yetersizliği bölge siyasetinde rol alanlara vereceği önemli görevlerle giderebileceğini de elbette biliyordur.

Anlayacağınız en görkemli ve gerekli köprülere imza atan başbakan Sayın Binali Yıldırım'dan bir köprü daha istiyoruz:

945 yıllık beraberlik ve 1050 yıllık kardeşlik için bir ayağı Rumeli Hisarı'nda, diğer ayağı Diyarbekir Surlarında olacak şekilde bir köprü istiyoruz. Bugüne kadar kalpten kalbe yollar inşa ettik, çok da iyi oldu, şimdi o köprü zamanı.

Şimdi sıfır sorunlu başkanlık, yeni bir başlangıç zamanı, haydi bismillah…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums